Επικαιρότητα

Hλιακός φωτισμός Δρόμων στα ορεινά της Αρκαδίας!

Hλιακός φωτισμός Δρόμων στα ορεινά της Αρκαδίας! Μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη είχε ο φακός του saveplanet.gr κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας στην πανέμορφη χειμωνιάτικη ορεινή Αρκαδία.

Το οδοιπορικό μας περιλάμβανε την επίσκεψη στα γραφικά χωριά του Μαινάλου. Το κατάφυτο ελατόδασος, η χιονισμένη κορυφή του όρους και το χιονοδρομικό συνθέτουν ένα ειδυλλιακό τοπίο όπου σε μόλις 1.5 ώρα από την Αθήνα μπορεί κανείς να ξεφύγει κανείς από την πίεση, τη ρουτίνα και τα άγχη της καθημερινότητας.

Τα χρώματα, οι γεύσεις, οι μυρωδιές και η ζέστη του τζακιού είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός τέτοιου παραδοσιακού και όμορφου ορεινού τμήματος της Αρκαδίας.

Η έκπληξη όμως ήταν η λειτουργία ηλιακών φωτιστικών δρόμου, σε διασταύρωση της επαρχιακής οδού που συνδέει το πανέμορφο Λεβίδι με την κοσμική Βυτίνα!

Τα φώτα, τροφοδοτούμενα πλήρως από τον ήλιο, λειτουργούν ακόμα και σε συνθήκες χιονόπτωσης, δίνοντας στους οδηγούς την απαραίτητη ορατότητα και ασφάλεια.

Δεν απαιτούν δίκτυο της ΔΕΗ, είναι πλήρως αυτόνομα με εγκατεστημένο σύστημα μπαταριών, αποτελούν την ιδανική λύση για τμήματα οδών σε περιοχές απομακρυσμένες από το ηλεκτρικό δίκτυο, αλλά και σε εκείνες τις περιοχές όπου το ιδιαίτερο φυσικό κάλος επηρεάζεται από την διέλευση των εμφανών δικτύων καλωδιώσεων!

Πέρα από όλα αυτά είναι μια φιλική προς το περιβάλλον λύση για νυχτερινό οδικό φωτισμό, ενώ η ικανοποιητική της λειτουργία στη χειμερινή περίοδο ενός ορεινού δρόμου αποδεικνύει τις σημαντικότατες εφαρμογές που μπορεί να έχει σε πεδινές και νησιωτικές περιοχές.

 

Hλιακός φωτισμός Δρόμων στα ορεινά της Αρκαδίας!

Hλιακός φωτισμός Δρόμων στα ορεινά της Αρκαδίας!