Επικαιρότητα

H Θεσσαλονίκη φτιάχνει Δίκτυο Πράσινων Ελληνικών Πόλεων

H Θεσσαλονίκη φτιάχνει Δίκτυο Πράσινων Ελληνικών Πόλεων Στη δημιουργία «Δικτύου Πράσινων Ελληνικών Πόλεων - Green Greek Cities», που πρωτοστατούν ή επιθυμούν να πρωτοστατήσουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, προχωρά η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ήδη συμμετοχή στο όραμα του κεντρικού δήμου έχουν δηλώσει οι δήμοι Ιωαννιτών, Κατερίνης, Κέρκυρας, Καλαμάτας, Τρικκαίων, Κομοτηνής και Θέρμης, ενώ ανοιχτή παραμένει η πρόσκληση για όσους δήμους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν.

«Είναι μία ανοιχτή πρόσκληση και μακάρι όλοι οι δήμοι της χώρας να συμμετέχουν στο Δίκτυο Πράσινων Ελληνικών Πόλεων. Θα είναι ένα πεδίο δράσεων, απόψεων και συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η ιδρυτική συνάντηση του «Δικτύου Πράσινων Ελληνικών Πόλεων» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ημέρα, στο νέο δημαρχιακό μέγαρο, θα γίνει ημερίδα με θέμα «Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα 2014; Η διαμόρφωση ενός νέου αστικού περιβάλλοντος και τα αναπτυξιακά οφέλη για την πόλη και τους πολίτες».

«Είναι η πρώτη φορά που ελληνική πόλη διεκδικεί τον ευρωπαϊκό τίτλο της Πράσινης Πρωτεύουσας. Για εμάς πρόκειται για κάτι πολύ πιο ουσιαστικό από έναν αγώνα δρόμου», πρόσθεσε ο κ.Ζέρβας.

Μέχρι στιγμής, για τον τίτλο, έχουν προκριθεί 19 υποψηφιότητες, ενώ η νικήτρια πόλη για το 2014 αναμένεται να αναδειχτεί το καλοκαίρι.

 

Πηγή:http://www.newsbeast.gr