Επικαιρότητα

H πρώτη PORSCHE κατασκευάστηκε το 1898 και ήταν...ηλεκτρική!

H πρώτη PORSCHE κατασκευάστηκε το 1898 και ήταν...ηλεκτρική! Οι φίλοι της θρυλικής αυτοκινητοβιομηχανίας PORSCHE, θεωρούν πως η 911, το αυτοκίνητο αναφοράς στην σπορ οδήγηση, ξεκίνησε τη διαδρομή της το 1948.

Κατά κάποιον τρόπο έχουν απόλυτο δίκιο, καθώς το υπέροχο αυτό αυτοκίνητο, που ελάχιστα άλλαξε στη διάρκεια των ετών, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε αρχικά το 1948.

Όμως, πολύ πριν τη γέννηση της 911, το 1898, ο Ferdinand Porsche, κατασκεύασε το πρώτο του αυτοκίνητο, το P1. To όχημα αυτό΄έφερε το σασί μιας τυπικής άμαξας εποχής, όμως η τεχνολογία που έφερε ήταν πραγματικά επαναστατική για την εποχή της.

επρόκειτο για την κίνηση του οχήματος, η οποία και πραγματοποιούταν μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα ισχύος 5 αλόγων! Ο κινητήρας αυτός ήταν ικανός να κινήσει το αυτοκίνητο με ταχύτητα 22 mph, ενώ χάρη στις πολλές μπαταρίες η αυτονομία άγγιζε τα 50 μίλια. Περισσότερο από έναν αιώνα πριν λοιπόν....ο Porsche κατασκεύασε ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία όχι πολύ μικρότερη από τα σημερινά ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο λειτούργησε από το 1898 έως το 1902. Από τότε φυλάσσονταν σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης ενώ σήμερα αποτελεί το πλέον ξεχωριστό κομμάτι της υπέροχης συλλογής που εκτίθεται στο μουσείο της Porsche.

 

H πρώτη PORSCHE κατασκευάστηκε το 1898 και ήταν...ηλεκτρική!

H πρώτη PORSCHE κατασκευάστηκε το 1898 και ήταν...ηλεκτρική!