Επικαιρότητα

Ρεκόρ Γκίνες για την περιοχή με τους περισσότερους κεραυνούς στον κόσμο

Ρεκόρ Γκίνες για την περιοχή με τους περισσότερους κεραυνούς στον κόσμο Οι ντόπιοι στη Βενεζουέλα μπορεί να νομίζουν ότι οι κεραυνοί στο Κατατούμπο ήταν ένα απόλυτα φυσιολογικό φαινόμενο, ωστόσο οι υπεύθυνοι του ρεκόρ Γκίνες το θεωρούν λίγο πιο αξιοσημείωτο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, η περιοχή, που βρίσκεται στο δυτικό κρατίδιο του Ζούλια, απέκτησε το ρεκόρ Γκίνες για την περιοχή με τους περισσότερους κεραυνούς. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς δέχεται μέχρι 3.600 χτυπήματα την ώρα.

Ο αντιπρόεδρος Χόρχε Αρεάζα και ο κυβερνήτης της Ζούλια, Φρανσίσκο Αριας Καρδένας έλαβαν το πιστοποιητικό για λογαριασμό της Βενεζουέλας την Τρίτη σύμφωνα με το Ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων. Η χώρα της Νότιας Αμερικής έλαβε την τιμή αφότου ο περιβαλλοντολόγος Ερικ Κουιρόγα από τη Βενεζουέλα πρότεινε το ρεκόρ το περασμένο έτος.

Πριν κερδίσει η περιοχή τον τίτλο, η πόλη της Kikuka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση κεραυνών, φτάνοντας τους 158 κεραυνούς ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο κάθε χρόνο.

 

Πηγή:http://www.iefimerida.gr