Επικαιρότητα

Εξοικονόμηση 200.000 ευρώ ετησίως με φ/β επιδιώκει το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Εξοικονόμηση 200.000 ευρώ ετησίως με φ/β επιδιώκει το Νοσοκομείο Καλαμάτας Την στέγαση των 5,5 στρεμμάτων όπου εκτείνονται τα πάρκινγκ του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών για την παραγωγή ενέργειας που θα εξασφαλίσει οικονομία από το λογαριασμό της ΔΕΗ της τάξης των 200.000 ευρώ το χρόνο, προωθεί για την τρέχουσα χρονιά το Νοσοκομείο Μεσσηνίας.

Και αυτός είναι ένας από τους 10 στόχους που θέτει ως προτεραιότητα η διοίκηση για φέτος, ενώ από τους άλλους 9 ξεχωρίζει αυτός της παραγωγής νοσοκομειακού οξυγόνου (ο διαγωνισμός θα γίνει στις 12 του μήνα) και η λειτουργία ειδικής πνευμονολογικής μονάδας.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", χθες από τον διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργο Μπέζο, ο οποίος έκανε τον απολογισμό δράσεων της χρονιάς που πέρασε και παρουσίασε τους στόχους για την τρέχουσα.

Οπως είπε, τα έργα και οι παρεμβάσεις στα οποία προχώρησε η διοίκηση τον περασμένο χρόνο στόχο είχαν την αναβάθμιση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς. Ετσι, τη χρονιά που πέρασε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας εγκαταστάθηκε σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, αξίας 3,739 εκατ. ευρώ, μέσα από την αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.