Επικαιρότητα

H LEGO επενδύει σε γερμανικό υπεράκτιο αιολικό πάρκο!

H LEGO επενδύει σε γερμανικό υπεράκτιο αιολικό πάρκο! Η LEGO παρέχει απίθανες δυνατότητες για κατασκευές που μαγνητίζουν μικρούς και μεγάλους. Σήμερα, η πασίγνωστη εταιρεία παιχνιδιών από τη Δανία έχει ένα νέο σπουδαίο λόγο να βρίσκεται στην κορυφή της διεθνούς επιχειρηματικής δημοσιότητας.

Η LEGO εισέρχεται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές επενδύοντας 500 εκ. δολάρια στην πράσινη ενέργεια. Η επένδυση αφορά την εξαγορά του 32% ενός νέου υπεράκτιου αιολικού πάρκου στη. Το αιολικό αυτό πάρκο είναι συνολικής ισχύος 277MW και χωροθετείται 35 μίλια από τη βορειοδυτική ακτογραμμή της Γερμανίας.

Αυτή η επένδυση όχι μόνο θα ενισχύσει το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας, αλλά επίσης εκτιμάται ότι θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες της LEGO. Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο έχει σχεδιαστεί με 77 ανεμογεννήτριες SIEMENS ισχύος 3.6MW έκαστη. Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε ηλεκτρισμό 285.000 νοικοκυριών.

Η επένδυση αυτή της LEGO δείχνει το δρόμο για πράσινες επενδύσεις προς τις υπόλοιπες μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Η LEGO θα επιτύχει σημαντικότατα οικονομικά οφέλη πέρα από τον πράσινο χαρακτήρα της επένδυσης αλλά και το μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα που θα επιτύχει.

Το αιολικό πάρκο θα τεθεί σε επίσημη εμπορική λειτουργία το 2015 ενώ έως το 2020 η παραγόμενη ενέργεια θα είναι περισσότερη από αυτή που η LEGO στο σύνολο των δραστηριοτήτων της μπορεί να καταναλώσει!