Επικαιρότητα

Αντιρρυπαντικά φυτά εξαφανίζουν χημικές ουσίες από την ατμόσφαιρα

Αντιρρυπαντικά φυτά εξαφανίζουν χημικές ουσίες από την ατμόσφαιρα Τους ρυπαντές στην ατμόσφαιρα έχουν την ικανότητα να απορροφούν ορισμένα φυτά. Μάλιστα, οι ειδικοί συνιστούν την τοποθέτηση τουλάχιστον ενός αντιρρυπαντικού φυτού ανά τετραγωνικό μέτρο.

Συγκεκριμένα, η aloe vera και το φιλόδεντρο (αναρριχώμενο, διακοσμητικό, αειθαλές φυτό με καρδιόσχημα φύλλα) καταβροχθίζουν τη φορμαλδεΰδη και την πενταχλωροφενόλη.

Η αζαλέα απορροφά την αμμωνία και το ξυλένιο και η τοποθέτησή της ενδείκνυται κυρίως στο χώρο της κουζίνας.

Ο κάκτος και κυρίως ο κυλινδρικός κάκτος, τοποθετημένος δίπλα στον υπολογιστή, στην τηλεόραση ή στον φούρνο μικροκυμάτων απαλλάσσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον χώρο από την ακτινοβολία και τα ανεπιθύμητα μαγνητικά κύματα.

Τα χρυσάνθεμα αρέσκονται στην απορρόφηση του τριχλωρεθυλενίου.

Το chloroshytum, φυτό αράχνη ή αεροπλανάκι με πρασινοκίτρινα, λίγο αιχμηρά φύλλα και μικρά λουλουδάκια σαν κρινάκια εξαφανίζει το μονοξείδιο του άνθρακα. Μάχεται επίσης σθεναρά εναντίον των διαλυτών, των χρωμάτων και των συστατικών της κόλλας.

Επιπλέον, οι φίκοι απορροφούν τη φορμαλδεΰδη, το ξυλένιο και την αμμωνίαμ ενώ η φτέρη της Βοστόνης που αντέχει σε περιβάλλον χωρίς πολύ φως, είναι πολύ αποτελεσματική εναντίον του ξυλένιου και της φορμαλδεΰδης.

Την φορμαλδεΰδη καταπολεμά και ο κισσός σε μπαλκόνια, περβάζια και ορφανούς τοίχους, αλλά και το βενζένιο και το τολουένιο.

Το σπαθίφυλλο μας απαλλάσει από τα συστατικά των χρωμάτων, της κόλλας, του στόκου και των βερνικιών, ενώ το μπαμπού απαλλάσσει τον χώρο από τα χημικά των διαλυτών, το βενζένιο και το μονοξείδιο του άνθρακα.

 

Πηγή:http://www.agronews.gr