Επικαιρότητα

Η υπερθέρμανση του πλανήτη σκοτώνει τα πιγκουινάκια

Η υπερθέρμανση του πλανήτη σκοτώνει τα πιγκουινάκια Οι νεοσσοί πιγκουίνοι στην Αργεντινή πεθαίνουν, ως άμεση συνέπεια της αλλαγής του κλίματος, σύμφωνα με νέα έρευνα. Οι συνεχείς βροχοπτώσεις και η ακραία ζέστη σκοτώνει τα μικρά πουλιά σε σημαντικούς αριθμούς.

Η μελέτη, που διεξήχθη πάνω από 27 χρόνια, ερεύνησε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη μεγαλύτερη αποικία πιγκουίνων του Μαγγελάνου τον κόσμο, στην άγονη χερσόνησο Punta Tombo.

Περίπου 200.000 ζευγάρια πιγκουίνων συγκεντρώονται από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο στην έρημη χερσόνησο για να γεννήσουν και να εκκολαφθούν τα μικρά τους.

Ωστόσο, η ζωή του νεοσού βρίσκεται σε θανατηφόρο κίνδυνο.

Τα πιγκουινάκια είναι πάρα πολύ μεγάλα για να καθίσουν στη πλάτη των γονιώτους για να κρατηθούν στεγνά και ζεστα , αλλά πολύ μικρά για να έχουν αδιάβροχα φτερά.

Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε καταιγίδες. Αν βουτήξουν στο νερό συνήθως πεθαίνουν. Όμως,απότην άλλη κινδυνεύεουν ναπεθάνουν από την υπερβολική ζέστη, καθώς δεν μπορούν να δροσιστούν στο νερό, όπως και οι άλλοι.

Σύμφωνα με την μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Plos One, περίπου το 40% των νεοσσών που πεθαίνουν κάθε χρόνο πεθαίνει από ασιτία, και ένα 7% χάνει τη ζωή του εξαιτίας των κλιματικών μεταβολών.

 

Πηγή:http://www.news.gr