Επικαιρότητα

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της πιο "πράσινης" πρόσοψης κτιρίου στον κόσμο!

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της πιο Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Πύργου της ένωσης βιομηχανιών της Ν. Κορέας στη Σεούλ. Ο Πύργος, τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια, ενώ φέρεται να έχει την πλέον αποδοτική πρόσοψη που έχει εγκατασταθεί ποτέ σε κτίριο παγκοσμίως!

Το Αρχιτεκτονικό γραφείο, AS + GG, σχεδίασε τον ύψους 240 μέτρων Πύργο, το κέλυφος του οποίου είναι πραγματικά επαναστατικό καθώς είναι αυτορρυθμιζόμενο, συλλέγει ηλιακή ενέργεια μέσω των εγκατεστημένων φωτοβολταικών πάνελ ενώ μειώνει παράλληλα τα εσωτερικά θερμικά φορτία, μειώνοντας έτσι τις ανάγκες και κατανάλωση ενέργειας για κλιματισμό.

Η μοναδικής καινοτομίας πρόσοψη εκμεταλλεύεται την άμεση ακτινοβολία για την παραγωγή ενέργειας από τα φωτοβολταικά, τα οποία είναι τοποθετημένα στην ιδανική κλίση να απορροφούν το μέγιστο δυνατό της διαθέσιμης ηλιακής ενέργειας. Ταυτόχρονα, δημιουργούν την απαραίτητη σκίαση έτσι ώστε να μην επιτρέπεται η άμεση ηλιακή ακτινοβολία να διεισδύσει στο κτίριο και να αυξήσει έτσι τα θερμικά του φορτία!

Ταυτόχρονα, επιτυγχάνεται άριστος φυσικός φωτισμός αλλά και ευρύς οπτικός ορίζοντας από το εσωτερικό του κτιρίου. Αυτό επιτυγχάνεται με την κλίση των παραθύρων προς τα κάτω, ενώ τα φωτοβολταικά έχουν κλίση προς τα επάνω, με σκοπό την λήψη της άμεσης ακτινοβολίας.

Το κτίριο, πέρα από τις τεχνολογικές και σχεδιαστικές καινοτομίες, είναι πραγματικά "πράσινο" καθώς εκτός από τον κατάφυτο περιβάλλον χώρο, στο εσωτερικά του αναπτύσσονται κήποι που συνθέτουν πραγματικά άριστες συνθήκες για τους τυχερούς εργαζομένους του Πύργου.

 

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της πιο

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της πιο