Επικαιρότητα

Google: Αγοράζει αιολική ενέργεια από την Σουηδία

Google: Αγοράζει αιολική ενέργεια από την Σουηδία Την τρίτη εξαγορά πηγών «πράσινης» ενέργειας μέσα σε τρεις μήνες πραγματοποίησε η Google, με συμφωνία αγοράς όλης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που παράγουν τέσσερα αιολικά πάρκα της Σουηδίας για 10 χρόνια.

Το deal είναι παρόμοιο με εκείνο που είχε κάνει ο τεχνολογικός κολοσσός πριν επτά μήνες με την σκανδιναβική εταιρία αιολικής ενέργειας Ο2, από την οποία αγόρασε για μια 10ετία την ενέργεια που παράγει αιολικό πάρκο με 24 ανεμογεννήτριες στην βόρεια Σουηδία. Τα τιμήματα για τις δύο σουηδικές συμφωνίες δεν κοινοποιήθηκαν.

Ένα μήνα πριν, η αμερικανική μηχανή αναζήτησης δέχτηκε να επενδύσει 75 εκατ. δολ. σε αιολικό πάρκο του Τέξας και δύο μήνες νωρίτερα επένδυσε 80 εκατ. δολ. σε φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις στην Καλιφόρνια και την Αριζόνα.

Συνολικά η εταιρία έχει επενδύσει πάνω από 1 δισ. δολ. σε αιολικες και ηλιακες εγκαταστάσεις τα τελευταία χρόνια. Τα κέντρα διαχείρισης δεδομένων είναι εξαιρετικά ενεργοβόρα και οι περιβαλλοντικές ομάδες πιέζουν τους τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Google να χρησιμοποιούν περισσότερες ανανεώσιμες πηγές.

 

Πηγή:http://www.b2green.gr