Επικαιρότητα

H A.E.K αναλαμβάνει την προστασία των αετών στην Ελλάδα!

H A.E.K αναλαμβάνει την προστασία των αετών στην Ελλάδα! Δύο εκπληκτικές ιδέες του Δημήτρη Μελισσανίδη γίνονται πράξη και βοηθούν ακόμη περισσότερο στο να αποδειχτεί και στον τελευταίο πως η ΑΕΚ δεν είναι απλά μια ομάδα. Οπως ανακοίνωσε το επίσημο σάιτ της ΑΕΚ η ομάδα αναλαμβάνει την προστασία του ΑΕΤΟΥ, του συμβόλου της. Σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική εταιρία η ΑΕΚ προχωράει σε δράσεις που θα ανακοινωθούν την επόμενη Τετάρτη σε συνέντευξη τύπου. Διαβάστε την ανακοίνωση:

Όλοι γνωρίζουμε τί σημαίνει παγκοσμίως για τον κάθε φίλαθλο το έμβλημα της αγαπημένης του ομάδας. Για την ΑΕΚ, ο Δικέφαλος Αετός είναι εμπνευσμένος από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, μεταφέροντας παντού ανά τον κόσμο την ιστορία και τις καταβολές του Συλλόγου μας, την περηφάνια των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, τις χαμένες πατρίδες, την προσφυγιά.

Δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχει δραματική μείωση του αριθμού των Αετών, με κυριότερους λόγους, τη λαθροθηρία, την παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, τον τραυματισμό και τη θανάτωση από ηλεκτροφόρα σύρματα, την εξάπλωση της ανθρώπινης παρουσίας, αλλά και τη μείωση της τροφής.

Η ΑΕΚ αναλαμβάνει δράση σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με στόχο την προστασία των απειλούμενων Αετών της Ελλάδας, όπως είναι ο Χρυσαετός (Aquila chrysaetos) και ο Σπιζαετός (Aquila fasciatus).

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 12:00 σε Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ορνιθολογικής (Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, Ίλιον) θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της συγκεκριμένης κοινής δράσης για το 2014, αλλά και οι τρόποι προστασίας και παρακολούθησης των Αετών σε διάφορες περιοχές της χώρας μας.