Επικαιρότητα

Καινοτόμες Τεχνολογίες για τα Κτίρια της Ευρώπης. Ο ρόλος των Δήμων

Καινοτόμες Τεχνολογίες για τα Κτίρια της Ευρώπης. Ο ρόλος των Δήμων Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας-ΚΑΠΕ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου 10Action με τίτλο «Δράσεις για την Ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων Πολιτών», διοργανώνει ημερίδα, στις 2 Μαρτίου 2012, στο αμφιθέατρο του Ρ/Σ «Αθήνα 9,84» στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Η ημερίδα έχει θέμα «Καινοτόμες Τεχνολογίες για τα Κτίρια της Ευρώπης. Ο ρόλος των Δήμων» και έχει σκοπό την ενημέρωση των δημοτικών και περιφερειακών αρχών σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στα κτίρια με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος και την αύξηση της άνεσης των ενοίκων τους. Επίσης, θα παρουσιαστούν επιτυχημένα παραδείγματα εφαρμογής τεχνολογιών ΑΠΕ και ΕΞΕ σε κτίρια της Ευρώπης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει, επίσης, αναφορά σε πρωτοβουλίες που συμμετέχει το ΚΑΠΕ και αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως για παράδειγμα τα Ευρωπαϊκά έργα ENNEREG, Energy for Mayors, η πρωτοβουλία Covenant of Mayors, αλλά και εθνικά έργα που υλοποιούνται από το ΚΑΠΕ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούνται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των Ευρωπαϊκών και εθνικών στόχων για την εξοικονόμηση και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως και τη μείωση των εκπομπών CO2. Στην προσπάθεια του να υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή, το ΚΑΠΕ σας προσκαλεί να συμμετάσχετε ενεργά στην εκδήλωση.

Για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας (παρακαλούμε έως 29 Φεβρουαρίου 2012), καθώς και οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε στο ΚΑΠΕ, κα Δήμητρα Μηναδάκη, τηλέφωνο: 210-6603311, E-mail: minadaki@cres.gr.

 

Πηγή:http://www.cres.gr