Επικαιρότητα

H VENTURI και ο Leonardo Di Caprio παρουσιάζουν την πρώτη ηλεκτρική formula!

H VENTURI και ο Leonardo Di Caprio παρουσιάζουν την πρώτη ηλεκτρική formula! O Leonardo Di Caprio συμμετέχει σε πολλές και σημεντικές περιβαλλοντικές επενδύσεις. Στα πλαίσια αυτά, πρόσφατα ένωσε τις δυνάμεις του με την εταιρεία παραγωγής σπορ αυτοκινήτων Venturi Automobiles προκειμένου να λανσάρουν το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο αγώνων πίστας!

Εάν όλα προχωρήσουν βάση του υπάρχοντος προγραμματισμού της FIA, το πρώτο Πρωτάθλημα Αγώνων Formula αμιγώς ηλεκτρικά είναι προ των πυλών και θα λάβει την πρώτη καρό σημαία το Σεπτέμβρη του 2014!

Η νέα αυτή ομάδα έχει όνομα Venturi Grand Prix Formula E Team, έχει έδρα το Monaco, ενώ συνιδρυτές είναι εκτός από τον Di Caprio και οι ιδιοκτήτες της Venturi.

Η εν λόγω ομάδα δεν είναι η μόνη που επενδύει στον χώρο, καθώς αντίστοιχα μονοθέσια αυτοκίνητα αναπτύσσονται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες Renault, McLaren, Dallara, και US technology group Qualcomm, Michelin, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πρόταση της Virgin του βαθύπλουτου Richard Branson.

Σε σχετική του δήλωση, ο Di Caprio, παρέθεσε μεταξύ άλλων ότι "Το μέλλον του πλανήτη μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητα μας να κατασκευάσουμε οχήματα με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, συνεπώς νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι μέλος της ομάδας ανάπτυξης του ηλεκτρικού αγωνιστικού αυτοκινήτου της Venturi".

H FIA καλωσόρισε την ενεργή συμμετοχή του Di Caprio αλλά και αυτή του Branson, ποντάροντας ότι θα προσδώσουν ιδιαίτερη αίγλη στο νέο αυτό εγχείρημα. Τους χαρακτηρίζει "πρσβευτές του περιβάλλοντος" ενώ διατείνεται ότι θα συμβάλουν καθοριστικά στην ταχεία και ευρύα διάδοση της ηλεκτρικής και φιλικής προς το περιβάλλον μετακίνησης στις πόλεις!

Εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πέσιμο της πρώτης καρό σημαίας!

 

H VENTURI και ο Leonardo Di Caprio παρουσιάζουν την πρώτη ηλεκτρική formula!

H VENTURI και ο Leonardo Di Caprio παρουσιάζουν την πρώτη ηλεκτρική formula!