Επικαιρότητα

Κάδοι «πόρτα-πόρτα» στην παλιά πόλη των Χανίων!

Κάδοι «πόρτα-πόρτα» στην παλιά πόλη των Χανίων! Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα διαλογής και ανακύκλωσης παραγόμενων απορριμμάτων για την παλιά πόλη των Χανίων ξεκίνησε η ΔΕΔΙΣΑ με τίτλο «Συλλογή Πόρτα - Πόρτα».

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε διανομή κάδων, σε σπίτια και καταστήματα της Σπλάντζιας, από συνεργεία της Δ.Ε.ΔΙ.ΣΑ. μετά από καταγραφή που είχε προηγηθεί σε όλα τα οικήματα και καταστήματα.

Η διανομή θα συνεχισθεί όλη την εβδομάδα, αρχικά στις οικίες και καταστήματα των οδών: Νικηφόρου Επισκόπου, Επισκόπου Καλλίστου και παρόδους αυτών, Ιακώβου Κουμή, Μιχ. Κουρμούλη, Μελιδόνη και μέρος της Πεζάνου. Κάθε νοικοκυριό ή κατάστημα παραλαμβάνει τρεις κάδους, έναν μπλε για την ανακύκλωση χαρτιού και συσκευασιών, έναν κίτρινο ειδικά για τις γυάλινες συσκευασίες προς ανακύκλωση και έναν πράσινο για τα υπόλοιπα απορρίμματα, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν τον διαχωρισμό των απορριμμάτων τους στο σπίτι ή το κατάστημά τους.

Επίσης, μαζί με τους κάδους οι πολίτες παραλαμβάνουν και έντυπο ενημερωτικό υλικό. Η πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ κα Θεοχαρούλα Μυλωνάκη τόνισε πως η συνεργασία των κατοίκων αποτελεί το 'κλειδί' για την επιτυχία του προγράμματος.

 

Πηγή:http://www.zougla.gr