Επικαιρότητα

Εικόνα βιβλικής καταστροφής στη λίμνη Λάδωνα

Εικόνα βιβλικής καταστροφής στη λίμνη Λάδωνα Θορυβημένοι οι κάτοικοι των Τρικάλων το τελευταίο διάστημα καθώς εντοπίζουν χιλιάδες νεκρά ψάρια στη λίμνη του Λάδωνα.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο, Βαγγέλη Γούργαρη, που ανέδειξε το πρόβλημα, πρόκειται για μια μεγάλη και συνεχιζόμενη οικολογική καταστροφή.

Ο κ. Γούργαρης ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι έντονο και παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα, χωρίς κανείς ουσιαστικά να έχει παρέμβει.

Πιθανολογείται ότι ο θάνατος των ψαριών μπορεί να οφείλεται σε ρύπανση των νερών της λίμνης από απόβλητα τυροκομείου, κάποιας από τις μονάδες που λειτουργούν την χειμερινή περίοδο στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης ή του ποταμού Λάδωνα, ή σε απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας, αλλά ουσιαστικά επίσημα κανείς δεν γνωρίζει την αιτία που έχει προκαλέσει το θάνατο των ψαριών.

Η Κτηνιατρική υπηρεσία ήδη κλήθηκε και πήρε δείγμα τόσο από το νερό, όσο και από τα νεκρά ψάρια και πραγματοποιεί ελέγχους, προκειμένου να εντοπίσει την αιτία που έχει προκαλέσει τον θάνατο ψαριών της λίμνης.

 

Πηγή:http://www.news.gr