Επικαιρότητα

Οικολογικά παιχνίδια από... χαρτόνι!

Οικολογικά παιχνίδια από... χαρτόνι! Αν θέλετε να κάνετε τα παιδιά σας να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση, ξεκινήστε όσο είναι ακόμα μικρά. Η έννοια της οικολογίας, να μάθουν να σκέφτονται και να δρουν οικολογικά, είναι κάτι που δεν συμβαίνει από την μια στιγμή στην άλλη, αλλά το χτίζετε σπυρί σπυρί. Κάντε λοιπόν την αρχή με οικολογικά παιχνίδια.

Τα παιδιά λατρεύουν τα παιχνίδια άρα μέσω αυτών μπορείτε να τους διδάξετε το πνεύμα της οικολογικής συνείδησης. Επιπλέον μπορείτε να περάσετε πολύ και δημιουργικό χρόνο κατασκευάζοντας παρέα τα παιχνίδια τους. Δεν θα χρειαστείτε πολλά χρήματα, άλλωστε τα παιδιά δεν τα ενδιαφέρει το πόσο ακριβό είναι το παιχνίδι τους, αλλά πόσο διασκεδαστικό, μεγάλο και ευφάνταστο είναι.

Κρατήστε τις συσκευασίες από τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους, εφοδιαστείτε με κούτες μεγάλες και μικρές, αξιοποιήστε τα ρολά από το χαρτί κουζίνας και τουαλέτας, αγοράστε πολύχρωμα χαρτόνια, μπογιές, ψαλίδια και κόλλες και ξεκινήστε να δημιουργείτε. Θα το λατρέψετε και εσείς και τα παιδιά σας.

Οι επιλογές είναι αμέτρητες, εμείς σας παρουσιάζουμε ένα μικρό δείγμα από όσα μπορείτε να φτιάξετε ή να «γαργαλίσουν» την φαντασία σας για να εμπνευστείτε ακόμα περισσότερα.

Μπορείτε να αγοράσετε γιγάντια παιχνίδια από χαρτόνι, που φτιάχνει η Ιαπωνική εταιρεία Tsuchinoco Kids και πωλούνται μέσω του Amazon. Γιγάντιες κατασκευές ευφάνταστες που μας κάνουν να ξεχνάμε από τι υλικό είναι φτιαγμένες.

 

Οικολογικά παιχνίδια από... χαρτόνι!

Οικολογικά παιχνίδια από... χαρτόνι!

Πηγή:http://www.flowmagazine.gr