Επικαιρότητα

Φωτοκαταλυτικά Χρώματα: Η επανάσταση της νανοτεχνολογίας για Υγιεινό Περιβάλλον!

Φωτοκαταλυτικά Χρώματα: Η επανάσταση της νανοτεχνολογίας για Υγιεινό Περιβάλλον! Καθαρός και πιο ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΑΕΡΑΣ

Οι φωτοκαταλυτικές επιφάνειες έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην μείωση της ρύπανσης στο εσωτερικό των κτιρίων.

Στα σπίτια μας και στα γραφεία μας, εκτός από την εξωτερική μόλυνση που προκαλούν τα αυτοκίνητα και οι βιομηχανίες πρέπει να προσθέσουμε και την μόλυνση που προκαλούνται εντός του κτιρίου είτε από τα δομικά στοιχεία του (κόλλες, διαλύτες, βερνίκια) είτε από τις δραστηριότητές μας (καπνοί, κουζίνες, θέρμανση, συντήρηση).

Παράλληλα μια φωτοκαταλυτική επιφάνεια στους εξωτερικούς τοίχους δρα σαν ασπίδα και δεν επιτρέπει στον βρώμικο αέρα να εισέλθει.

ΚΑΘΑΡΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ

Η κύρια αιτία της βρωμιάς στους τοίχους των σπιτιών, εξωτερικούς και εσωτερικούς, είναι η σταδιακή συσσώρευση των μικροσωματιδίων και των ρύπων, τους ίδιους που εμείς και οι οικογένειές μας αναπνέουμε συνέχεια.

Μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, ένα βαμμένο δωμάτιο παρουσιάζει σκιές στις γωνίες και στις άκρες παραθύρων, πορτών και διακοσμητικών στοιχείων. Είναι οι περιοχές που ο αέρας κινείται αργά και η βρωμιά αρχίζει να συσσωρεύεται.

Το ίδιο ισχύει και για ανεμιστήρες ή αεραγωγούς για τον αντίθετο λόγο: Ο αέρας κυκλοφορεί συνεχώς το ίδιο και οι ρύποι.

Τα προβλήματα είναι αισθητικά αλλά και υγιεινής, απαιτούνται υψηλά έξοδα συντήρησης καθαρισμός και συχνό βάψιμο καθώς και κίνδυνοι για την υγεία. Οι ρύποι είναι συστατικά για την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ

Οι φωτοκαταλυτικές επιφάνειες αποτρέπουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών καθώς δεν επιτρέπουν την συσσώρευση συστατικών που τα τροφοδοτεί. Συνεπώς είναι πολύ αποτελεσματικά στις επιθέσεις μούχλας και βακτηρίων και μικροοργανισμών γενικά.

Τα αποτελέσματα αυτής της δράσης είναι τεκμηριωμένα σε πολλές μετρήσεις από εξειδικευμένα εργαστήρια σε ευαίσθητους τοίχους (σχολεία, νοσοκομεία και βιομηχανίες τροφίμων)

ΥΓΙΕΙΝΟ ΚΑΙ ΑΟΣΜΟ ΣΠΙΤΙ

Τα συμβατικά συστήματα αρωματισμού είναι αρώματα που διοχετεύονται στον αέρα και σταματούν την αίσθηση των οσμών στη μύτη μας. Όμως εμείς εξακολουθούμε να αναπνέουμε τους ρύπους ακόμα και αν δεν νιώθουμε την οσμή τους.

Οι φωτοκαταλυτικές επιφάνειες δεν αποδίδουν οσμές αλλά καταστρέφουν τα ζημιογόνα συστατικά που τις προκαλούν. Έτσι, η απουσία οσμών δείχνει και την καθαρότητα του αέρα που εισέρχεται στα πνευμόνια μας.

ΥΓΙΕΙΝΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι που ζουν σε αστικό περιβάλλον υποφέρουν περισσότερο από αναπνευστικά προβλήματα, ακόμα και το προσδόκιμο ζωής είναι χαμηλότερο από αυτό ανθρώπων που ζουν σε περιοχές με καθαρό αέρα.

Έχοντας φωτοκαταλυτικούς τοίχους στα σπίτια μας, η δράση τους προκαλεί την ίδια διαδικασία καθαρισμού με τον ίδιο τρόπο που γίνεται σε κατάφυτες και δασωμένες περιοχές. Ακόμα και η χρήση της ίδιας πηγής ενέργειας, του φωτός, τα προϊόντα ecoactive αποτελούν ένα βήμα μπροστά στην τεχνολογία και στην υγιεινή περιβάλλοντος:

• Τα προϊόντα δεν είναι μόνο φιλικά προς το περιβάλλον, αλλά παράλληλα καθαρίζουν ενεργά, μολυσμένες περιοχές.

•Πέρα από την περιβαλλοντική τους δράση, τα μεγαλύτερα οφέλη είναι για την υγεία των οικογενειών στο ίδιο τους το σπίτι.

• Είναι τεχνολογία που εξοικονομεί χρήματα, οι φωτοκαταλυτικές επιφάνειες παραμένουν καθαρές με την εξάλειψη της βρωμιάς και των ακαθαρσιών.

• Η δράση είναι ΜΟΝΙΜΗ.

ΤΑ ΦΩΤΟΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Όλα τα προϊόντα είναι υδατοδιαλυτά, και οι εξαιρετικές τους ιδιότητες τους επιτρέπουν να έχουν ένα πρωτοποριακό ρόλο στον τομέα της πράσινης αρχιτεκτονικής καθώς δεν προστατεύουν απλά, αλλά και ενεργά βελτιώνουν το περιβάλλον.

Η γκάμα προϊόντων περιλαμβάνει πολλούς τύπους χρωμάτων ειδικά για τις ανάγκες οικογενειών, επαγγελματιών και δημοσίων οργανισμών, και εφαρμόζονται σε κάθε επιφάνεια, εσωτερική ή εξωτερική, σε μεγάλο εύρος χρωμάτων, ώστε να επιτραπεί η πρόσβαση στην τεχνολογία για όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες.

Για κάθε πιθανή εφαρμογή και τα χαρακτηριστικά της, υπάρχει από τα προϊόντα μία λύση με ελαστικότητα και ιδανική αναπνευσιμότητα, αλλά και με την προστιθέμενη αξία των φωτοκαταλυτικών ιδιοτήτων της απορρύπανσης, του αυτοκαθαρισμού και της αντιβακτηριδιακής δράσης.

Χρήσεις:

• Προσόψεις κτιρίων, Μπαλκόνια, εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους

• Τσιμεντένιες επιφάνειες

• Υπόγειες διαβάσεις, Τούνελ και Γκαράζ

• Εσωτερικοί χώροι όπως κουζίνες, μπάνια, λουτρά, γραφεία, κλιμακοστάσια, εστιατόρια, νοσοκομεία, γυμναστήρια...

Τα φωτοκαταλυτικά χρώματα της ACTIVA διατίθενται στην Ελληνική Αγορά αποκλειστικά από την εταιρεία VERDE + Ε.Π.Ε

www.verdeplus.gr

 

Φωτοκαταλυτικά Χρώματα: Η επανάσταση της νανοτεχνολογίας για Υγιεινό Περιβάλλον!

Φωτοκαταλυτικά Χρώματα: Η επανάσταση της νανοτεχνολογίας για Υγιεινό Περιβάλλον!