Επικαιρότητα

Ο παράδεισος της Εδέμ!

Ο παράδεισος της Εδέμ! Εδέμ όνομα και πράμα. Το Eden Project, που άνοιξε τις πόρτες του το Μάρτιο του 2011 είναι ένα τεράστιο περιβαλλοντικό κέντρο στην Κορνουάλη της Αγγλίας.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές επίτευγμα, αφού αποτελείται από ένα γιγαντιαίο τρούλο-θερμοκήπιο που στεγάζει φυτά από όλο τον κόσμο. Αποτελεί ήδη έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά.

Πρόκειται για μια εκτεταμένη δομή που κατασκευάστηκε κατά μήκος της πλευράς μιας τάφρου και χωρίζεται σε τρεις περιοχές που αντιπροσωπεύουν τα τρία διαφορετικά κλίματα που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.

Ο τρούλος-θερμοκήπιο αναπαριστά πιστά το φυσικό περιβάλλον σε ένα τροπικό δάσος στεγάζοντας εκατοντάδες δένδρα και άλλα φυτά από τα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής, της Ασίας και της Αυστραλίας.

Το Υγρό τροπικές Biome, το πιο εντυπωσιακό τμήμα, είναι ένα multi-τρούλο του θερμοκηπίου που αναπαριστά το φυσικό περιβάλλον σε ένα τροπικό δάσος. Το ζεστό, υγρό περίβλημα στεγάζει εκατοντάδες δένδρα και άλλα φυτά από τα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής, της Ασίας και της Αυστραλίας. Ο τρούλος είναι φτάνει τα 240 μέτρα μήκος και 55 μέτρα ύψος.

 

Ο παράδεισος της Εδέμ!

Ο παράδεισος της Εδέμ!

Πηγή:http://www.iefimerida.gr