Επικαιρότητα

Η Apple κατασκευάζει το μεγαλύτερο ηλιακό array στις ΗΠΑ

Η Apple κατασκευάζει το μεγαλύτερο ηλιακό array στις ΗΠΑ Σε έκθεση που κυκλοφόρησε χτες, 20 Φεβρουαρίου 2012, η Apple ανακοινώνει τις προθέσεις της να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες του Data Center της στην Βόρεια Καρολίνα, με συστοιχίες ηλιακών panel.

Η έκθεση δείχνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των καταστημάτων λιανικής, των εταιρικών κτιρίων και των Data Centers της εταιρίας. Το Data Center στην Βόρεια Καρολίνα, κατασκευάστηκε ώστε να είναι υψηλής ενεργειακής απόδοσης κτίριο, με λευκή οροφή, χρήση του εξωτερικού αέρα για την ψύξη της εγκατάστασης το βράδυ και σύστημα ενεργειακής παρακολούθησης.

Μέσα στο 2012, αναμένεται να ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση της συστοιχίας των ηλιακών panel, βοηθώντας στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας για το εργοστάσιο, επιτρέποντάς του να βγει – εν μέρει – από το ηλεκτρικό, κεντρικό δίκτυο. Η Apple γράφει στην έκθεσή της, ότι η 100 στρεμμάτων, 20MW μονάδα, θα παράγει 42 εκατομμύρια kWh καθαρής, ανανεώσιμης ενέργειας κάθε χρόνο. Η εγκατάσταση έχει λάβει, επίσης, την πιστοποίηση LEED Platinum, το μεγαλύτερο βραβείο για ενεργειακά αποδοτικά κτίρια.

 

Πηγή:http://www.4green.gr