Επικαιρότητα

Aνακαλύψτε το Houten...τον παράδεισο του ποδηλάτου στην Ολλανδία!

Aνακαλύψτε το Houten...τον παράδεισο του ποδηλάτου στην Ολλανδία! Η Ολλανδία αναμφίβολα είναι η Ευρωπαϊκή χώρα του ποδηλάτου, με το Άμστερνταμ να είναι το πλέον δημοφιλές μέρος για τους δικυκλιστές. To Houten όμως, παρά το γεγονός πως λίγοι μόνο το γνωρίζουν, είναι ο παράδεισος του ποδηλάτου στην επικράτεια της Ολλανδίας!

Ο βασικός λόγος για το χαρακτηρισμό αυτό προκύπτει από τις διαρκείς προσπάθειες των ανθρώπων της μικρής αυτής πόλης για περισσότερη ασφάλεια και ευκολία στις μετακινήσεις με ποδήλατο.

Ο επαγγελματισμός και η μεθοδικότητα των υπευθύνων αποδεικνύεται από τη διαχείριση σε κάθε περίπτωση ατυχήματος όπου εμπλέκεται ποδήλατο. Πραγματοποιείται η απαραίτητη έρευνα, και έπειτα από ενδελεχή μελέτη όλων των παραμέτρων πραγματοποιούνται οι απαραίτητες τροποποιήσεις που θα ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα ενός νέου ατυχήματος!

Το Houten, πόλη 49.000 κατοίκων, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει τόσους ανθρώπους όσα και ποδήλατα, ενώ το 26% του συνόλου των μετακινήσεων πραγματοποιείται με ποδήλατο.

Σε ότι αφορά την ασφάλεια των μετακινήσεων, οι μελέτες των υπευθύνων αποδίδουν καρπούς καθώς πρόκειται για το μέρος όπου η πιθανότητα ατυχήματος είναι η χαμηλότερη παγκοσμίως ενώ είναι μικρότερη κατά 5 φορές από αυτή που καταμετράται στις Η.Π.Α.

Σε κάθε κύριο δρόμο υπάρχουν ειδικές λουρίδες ποδηλάτου, ειδική σήμανση και φανάρια, ενώ η πόλη διαθέτει και δρόμους ταχείας κυκλοφορίας ειδικά για ποδήλατα!

Με όλα αυτά τα στοιχεία, εάν η Ολλανδία είναι ο παράδεισος του ποδηλάτου, τότε σίγουρα το Houten είναι ο Βασιλιάς του!