Επικαιρότητα

Αύξηση 30,7% στις πωλήσεις φωτοβολταϊκών στην Ιαπωνία

Αύξηση 30,7% στις πωλήσεις φωτοβολταϊκών στην Ιαπωνία Σύμφωνα με το Reuters, οι πωλήσεις των φωτοβολταϊκών κυψελών στην Ιαπωνία αυξήθηκαν κατά 30,7% το 2011, συγκριτικά με το 2010. Η συνολική ισχύς έφτασε τα 1.296MW, βοηθούμενη από την κυβερνητική πολιτική για την προώθηση των ΑΠΕ.

Οι πωλήσεις του τριμήνου Οκτώβριος-Δεκέμβριος, αυξήθηκαν κατά 30,4%, από το προηγούμενο έτος, σε 406,3 MW, έδειξαν την Τετάρτη τα δεδομένα του Συλλόγου Φωτοβολταϊκής Ενέργειας Ιαπωνίας. Η κυβέρνηση βοήθησε με επιδοτήσεις, την ενθάρρυνση των ιδιοκτητών κατοικιών, για την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών.

Σε ένα σχέδιο, που αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας θα πρέπει να αγοράζουν ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ηλιακές, αιολικές, γεωθερμικές και μικρές μονάδες υδροηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και βιομάζα, σε προκαθορισμένες τιμές για έως και 20 χρόνια.

Οι πωλήσεις των ηλιακών κυψελών αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω, όταν οι λεπτομέριες, που αφορούν τις τιμές για κάθε τύπο ενέργειας, οριστούν, από μια ομάδα διορισμένη από το κοινοβούλιο.

Οι συνολικές εξαγωγές ηλιακών κυψελών, κατά το 2011, ανήλθαν σε 1.462,8 MW, σημειώνοντας άνοδο 1,2% από το προηγούμενο έτος, αν και μειώθηκαν κατά 13,5%, σε 321,3 MW, το τρίμηνο Οκτώβριος-Δεκέμβριος.

 

Πηγή:http://www.4green.gr