Επικαιρότητα

Από τη Νέα Ζηλανδία άρχισαν οι εορτασμοί για την υποδοχή του 2014

Από τη Νέα Ζηλανδία άρχισαν οι εορτασμοί για την υποδοχή του 2014 Με εορταστικές εκδηλώσεις και πυροτεχνήματα υποδέχονται εκατομμύρια πολίτες ανά τον κόσμο το νέο έτος. Η αρχή έγινε από τη Νέα Ζηλανδία, με το Όκλαντ να είναι μία από τις πρώτες μεγάλες πόλεις που καλωσόρισαν το 2014.

Η νέα χρονιά έκανε την εμφάνισή της πρώτα στα νησιά του νότιου Ειρηνικού. Μετά τη Όκλαντ, τα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό του Σίδνεϊ, στην Αυστραλία. Ανάλογες εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες στην Ιαπωνία και σταδιακά στον υπόλοιπο πλανήτη.

Στην Κίνα έχουν γίνει ετοιμασίες για φαντασμαγορικά σόου στις μεγαλουπόλεις, αν και στην Γουάν οι εκδηλώσεις ματαιώθηκαν για να μην επιβαρυνθεί το πρόβλημα της αιθαλομίχλης που αντιμετωπίζει η πόλη.

Ετοιμασίες σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Αμερική, με τους πολίτες να ετοιμάζονται να βγουν στο δρόμο σε υπαίθρια πάρτι και εορταστικές εκδηλώσεις.

Το Ντουμπάι θα επιχειρήσει να κατακτήσει παγκόσμιο ρεκόρ με το μεγαλύτερο εορταστικό σόου. Η εκδήλωση, που θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Internet, θα εκτείνεται σε μήκος 48 χιλιομέτρων, ενώ τα πυροτεχνήματα θα φτάνουν σε ύψος το ένα χιλιόμετρο!

 

Από τη Νέα Ζηλανδία άρχισαν οι εορτασμοί για την υποδοχή του 2014

Από τη Νέα Ζηλανδία άρχισαν οι εορτασμοί για την υποδοχή του 2014

Πηγή:http://www.in.gr