Επικαιρότητα

Πολεοδόμος...Smartphone

Πολεοδόμος...Smartphone Οι κάτοικοι των πόλεων θα είναι σύντομα σε θέση να κάνουν πιο πράσινες επιλογές στις διαδρομές τους - εντός και εκτός πόλεων - απλά κοιτάζοντας το smartphone τους. Η εφαρμογή CO2GO, η οποία ετοιμάζεται στο ΜΙΤ, ανιχνεύει αυτόματα αν ο κάτοχος του smartphone ταξιδεύει με τρένο, αυτοκίνητο ή λεωφορείο και υπολογίζει τις εκπομπές ρύπων που “παράγει”, χρησιμοποιώντας ένα προηγμένο αλγόριθμο. Υπολογίζεται ότι θα είναι διαθέσιμη το καλοκαίρι.

Οι εμπνευστές της υποστηρίζουν ότι μπορεί να γίνει αποτελεσματικότερη αν τεχνολογίες αισθητήρων ενσωματωθούν σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης, οπότε οι πληροφορίες που θα δέχεται ο άνθρωπος της πόλης θα είναι περισσότερες και σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε να κάνει καλύτερες επιλογές και να προσαρμόζει την συμπεριφορά του άμεσα.

Με λίγα λόγια, το "hacking" των δεδομένων της πόλης μπορεί να βοηθήσει τους κατοίκους να την κάνουν πιο πράσινη με τη συμπεριφορά τους και τους πολεοδόμους να κάνουν καλύτερες επιλογές για το μέλλον, υποστηρίζει ο Carlo Ratti, του SENSEable City Lab, του MIT. Η τεχνολογία, προσθέτει, μπορεί να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με το αστικό περιβάλλον, να τους βοηθήσει να αποφασίσουν που θα ζήσουν, αλλά και να τους καταστήσει πιο ενεργούς στις αποφάσεις για διαμόρφωση περισσότερο φιλικών προς το περιβάλλον πόλεων στο μέλλον.

 

Πηγή:http://www.tee.gr