Επικαιρότητα

To Κάστρο που ενέπνευσε τη Disney!

To Κάστρο που ενέπνευσε τη Disney! Εάν το πανέμορφο και μεγαλοπρεπές αυτό κάστρο σας είναι οικείο, τότε μην παραξενευτείτε. Το Neuschwanstein Castle, που βρίσκεται στη Βαυαρία της Γερμανίας, ενέπνευσε τη Disney για τη δημιουργία του Κάστρου της Ωραίας Κοιμωμένης.

Χτισμένο πάνω σε έναν απόκρημνο βράχο, πάνω από το Βαυαρικό χωριό του Neuschwanstein, έχει δεχτεί περισσότερους από 60 εκατομμύρια επισκέπτες από το 1886, όταν και άνοιξε τις Πύλες του!

Ο Βασιλιάς Ludvig έχτισε το Κάστρο με χρήματα της προσωπικής του περιουσίας αποφεύγοντας να ξοδέψει δημόσια κονδύλια, ενώ για 2 ολόκληρες δεκαετίες το κάστρο ήταν ο βασικός εργοδότης της περιοχής!

Ο Ludvig πέρα από την οικονομική ανάδειξη της περιοχής, πέτυχε δίχως άλλο να δημιουργήσει ένα μαγευτικό πόλο έλξης στις παρυφές των Άλπεων, ικανό να ταξιδέψει τους επισκέπτες του στη Χώρα του παραμυθιού....

230 χρόνια πίσω....και ένας ηγέτης πέτυχε να αναδείξει ένα απλό ορεινό σε πόλο έλξης....όπου εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται, και θα συνεχίζουν να το κάνουν ένα έργο θαυμαστό!

Δεν αποτελεί και άσχημο παράδειγμα ανάπτυξης για την σπάνιας ομορφίάς πατρίδα μας...

Δείτε φωτογραφικό υλικό από το κάστρο στο σχετικό album της σελίδας του saveplanet.gr στο facebook.

 

To Κάστρο που ενέπνευσε τη Disney!

To Κάστρο που ενέπνευσε τη Disney!