Επικαιρότητα

Φωτιστικά δρόμου με αισθητήρα κίνησης εξοικονομούν ενέργεια στο Los Angeles!

Φωτιστικά δρόμου με αισθητήρα κίνησης εξοικονομούν ενέργεια στο Los Angeles! Τις νυχτερινές ώρες, στο εμπορικό και οικονομικό κέντρο του Los Angeles, αλλά και κάθε μεγαλούπολης στις Η.Π.Α αλλά και την Ευρώπη, είναι σύνηθες το φαινόμενο του υπερβολικού φωτισμού των κτιρίων, ακόμα και όταν σε αυτά δεν εργάζονται άνθρωποι τις ώρες αυτές.

Το γεγονός αυτό προκαλεί υπερβολική και άσκοπη κατανάλωση ενέργειας. Το φαινόμενο αυτό ενέπνευσε τον κατασκευαστή του, ο οποίος διαπίστωσε απλά ότι ακόμα και στα φωτιστικά δρόμου συμβαίνει σπατάλη ενέργειας....όταν δεν υπάρχουν διερχόμενα αυτοκίνητα, ποδήλατα ή έστω πεζοί!

Για το λόγο αυτό, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος από την υπερφώτιση σχεδίασε ένα έξυπνο σύστημα το οποίο παρακολουθεί και αντιλαμβάνεται την κινηση στον δρόμο, "ντιμάροντας" το επίπεδο του φωτός! Έτσι, το επίπεδο φωτισμού χαμηλώνει αυτόματα όταν η κίνηση είναι μηδενική, ενώ επανέρχεται στα επίπεδα πλήρους φωτισμού όταν η ροή των διερχόμενων οχημάτων είναι συνεχής.

Το προιόν δοκιμάστηκε τα τελευταία 2 χρόνια σε γειτονιές της Ολλανδίας και της Ιρλανδίας με σημαντική επιτυχία, ενώ τώρα σχεδιάζεται να τοποθετηθεί σε μεγάλη κλίμακα στους δρόμους του Los Angeles, αλλά και σε αυτούς του Καναδά και της Γερμανίας.