Επικαιρότητα

Στα ηλεκτρικά οχήματα επενδύει η Saab

Στα ηλεκτρικά οχήματα επενδύει η Saab Μετά τις ειδήσεις για την επαναλειτουργία της Saab, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να στραφεί από το 2015 και στα ηλεκτρικά οχήματα, για να ανταγωνιστεί τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η National Electric Vehicle Sweden, η νέα -κινεζικών συμφερόντων- ιδιοκτήτρια της Saab, ολοκλήρωσε την «επανακατασκευή» του Saab 9-3 στο Trollhattan της Σουηδίας, με στόχο να το λανσάρει στις αγορές την επόμενη χρονιά, τόσο στην Κίνα, όσο και στην Ευρώπη.

Επιπλέον αυτού, η εταιρεία επιβεβαίωσε και τα πλάνα της να προχωρήσει στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων (υβριδικών, υβριδικών plug-in και αμιγώς ηλεκτρικών), προκειμένου να ανταγωνιστεί τις μεγάλες φίρμες. Μάλιστα, οι φήμες θέλουν το 9-3 να εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα το επόμενο έτος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Matthias Bergman, πρόεδρος της NEVS, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για μια «ιστορική» εταιρεία, όπως η Saab, να δημιουργήσει και ηλεκτρικά οχήματα, με κύριο εμπορικό στόχο βέβαια τις αγορές της Κίνας. Έτσι, το λανσάρισμα ηλεκτρικών οχημάτων προβλέπεται να γίνει κοντά στο 2015, πάντα κατά τον Bergman.

 

Πηγή:http://www.nooz.gr