Επικαιρότητα

Έξυπνο ρολόι από την Mercedes-Benz

Έξυπνο ρολόι από την Mercedes-Benz H γερμανική φίρμα ένωσε τις δυνάμεις της με την Pebble Technology εξελίσσοντας ένα έξυπνο ρολόι το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες μοντέλων Mercedes-Benz να έχουν πρόσβαση, από απόσταση μέσω του smartwatch, σε μια σειρά δεδομένων και πληροφοριών για το αυτοκίνητο τους όπως π.χ. το κατά πόσο οι πόρτες είναι κλειδωμένες, τα διαθέσιμα καύσιμα κ.α.

Όταν βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο, το ρολόι θα μπορεί να ειδοποιεί τους οδηγούς για ενδεχόμενους κινδύνους ή προβλήματα στην κυκλοφορία αλλά και να επικοινωνεί με άλλα αυτοκίνητα που διαθέτουν ανάλογη τεχνολογία παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες.

Παράλληλα, ήδη η Mercedes-Benz έχει πραγματοποιήσει αλλαγές στην εφαρμογή Digital DriveStyle προκειμένου να μπορεί να επικοινωνεί με το smartwatch της Pebble διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τις λειτουργίες του συγκεκριμένου app που επιτρέπει την πλήρη ενσωμάτωση smartphone στο αυτοκίνητο και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του σε ό,τι αφορά κοινωνικά δίκτυα αλλά και τις προτιμήσεις του οδηγού σε ό,τι αφορά την ψυχαγωγία αλλά και τις διαδρομές του.

Το smartwatch της Mercedes-Benz θα παρουσιαστεί στην έκθεση CES (Consumer Electronics Show) που πραγματοποιείται στο Las Vegas, 7-10 Ιανουαρίου 2014, οπότε και αναμένεται να παρουσιαστεί το πλήρες φάσμα λειτουργιών του καθώς και στοιχεία που αφορούν τη διάθεσή του.

 

Πηγή:http://auto.in.gr