Επικαιρότητα

ΤΝΤ: Υπηρεσία ‘PharmaSafe’ – H πιο ‘safe’ λύση

ΤΝΤ: Υπηρεσία ‘PharmaSafe’ – H πιο ‘safe’ λύση Μία ολιστική λύση εγκαινιάζει η ΤΝΤ Express για τη μεταφορά των ευαίσθητων στις αλλαγές της θερμοκρασίας φαρμακευτικών προϊόντων όπως εμβόλια και ινσουλίνη. H ‘PharmaSafe’ υπηρεσία προσφέρει αυτό ακριβώς που πρεσβεύει το όνομά της: την ασφαλέστερη επιλογή για τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων φαρμακευτικών προϊόντων στην κατάλληλα ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Σχεδιασμένη με ιδιαίτερη προσοχή, η νέα υπηρεσία της TNT καλείται να δώσει λύση στη βασικότερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των φαρμακευτικών αλυσίδων εφοδιασμού καθώς σε αποστολές που πραγματοποιούνται αεροπορικώς υπάρχει συνήθως ένας μεγάλος αριθμός εμπλεκομένων μερών. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ένα στα τέσσερα εμβόλια φθάνει στον προορισμό του σε υποβαθμισμένη κατάσταση, λόγω εσφαλμένης αποστολής. Η ‘PharmaSafe’ έχει ως στόχο να αλλάξει αυτό το δεδομένο και να εξαλείψει τα προβλήματα που εμφανίζονται όταν μία αποστολή αλλάζει χέρια, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση -σε κόστος- της φαρμακευτικής εταιρείας.

Η νέα αυτή υπηρεσία, περιλαμβάνει ένα ‘va-Q-tainer’, ένα από τα καλύτερα containers που διατίθενται σήμερα για τέτοιες χρήσεις, υψηλής απόδοσης, οικονομικό και επαναχρησιμοποιούμενο. Η αξιοπιστία του είναι τόσο ισχυρή που οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν, σε ορισμένες περιπτώσεις, κομμένα τα ασφάλιστρα κατά 50% για τις φαρμακευτικές εταιρείες που το χρησιμοποιούν. Το ειδικό ‘va-Q-tainer’ είναι σε θέση να διατηρήσει την απαιτούμενη θερμοκρασία στο εσωτερικό (σε θερμοκρασία κατάψυξης, ψυγείου ή σε ελεγχόμενη θερμοκρασία δωματίου) για περισσότερο από 120 ώρες χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ή ξηρό πάγο, ακόμα και σε ακραίες εξωτερικές θερμοκρασίες.

Από τα πιο σημαντικά προνόμια της υπηρεσίας ‘PharmaSafe’, αποτελεί η δυνατότητα παρακολούθησης της θέσης αλλά και της θερμοκρασίας της αποστολής, σε πραγματικό χρόνο. Οι αισθητήρες μετρούν τη θερμοκρασία του φορτίου μέσα και έξω από το ‘va-Q-tainer’ καθόλη τη διάρκεια της μεταφοράς, ακόμη και όταν είναι εν πτήσει. Οι πληροφορίες που συλλέγονται, μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο για 24/7 από το Κέντρο Διαχείρισης της ΤΝΤ μέσω ενός πομπού GSM που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα αεροσκάφη της εταιρείας.

 

Πηγή:http://www.qualitynet.gr