Επικαιρότητα

Τα πεταμένα μπουκάλια γίνονται τσάντες για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη

Τα πεταμένα μπουκάλια γίνονται τσάντες για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη Είκοσι πέντε πεταμένα πλαστικά μπουκαλάκια, μια χαμογελαστή τεχνίτρια, και το όνειρο μίας ελληνίδας ότι η γενναιωδορία μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, μετατρέπουν σκουπίδια σε στυλάτες τσάντες για να βοηθήσουν αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Δύο έντονες εικόνες σε μια πόλη της Ινδίας και η απότομη επιστροφή σε ενα πολύσυχναστο δρόμο του Λονδίνου ήταν η αφορμή για να αλλάξει την ζωή της μια 34χρονη. Η Νατάσα Μαρί Αθανασιάδου, γεννημένη στη Βρετανία με ελληνική καταγωγή, ζούσε και δούλευε μεταξύ Λονδίνου, Αθήνας και διαφόρων χωρών της Ασίας.

«Η απότομη προσγείωση στην Oxford Street του Λονδίνου μετά το ταξίδι μου με έκανε να αισθανθώ την δύναμή μας ως καταναλωτές και τόλμησα να φανταστώ πώς θα ήταν ο κόσμος εάν την χρησιμοποιούσαμε γενναιόδωρα μόνο για να κάνουμε καλό. Τότε αποφάσισα το ξεκίνημα μιας εταιρείας, η οποία μπορεί να προσφέρει σε συναθρώπους που έχουν ανάγκη, ενώ παράλληλα διατηρεί δυνατό το ήθος απέναντι στις εργασιακές συνθήκες, και ενδιαφέρεται για το περιβάλλον».

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ακόμα και σήμερα δεν έχουν πρόσβαση στα βασικά αγαθά της ζωής όπως καθαρό νερό, τροφή και στέγη. Χρησιμοποιώντας την δύναμη της κατανάλωσης και ένα αντικείμενο μόδας ως εργαλεία θετικής επίδρασης, η Generation Generous* τσάντες από 25 πεταμένα πλαστικά μικρά μπουκάλια, για να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη.

Με κάθε διαφορετική έκδοση χρώματος κλωστής που ο καταναλωτής επιλέγει να αγοράσει, η Generation Generous* βοηθά κάποιον συναθρωπό να έχει πρόσβαση σε βασικά αγαθά, όπως καθαρό πόσιμο νερό, θρεπτική τροφή, ασφαλή στέγη, καλύτερη υγεία και ενδυνάμωση για μια καλύτερη ζωή, μέσω της συνεργασίας της εταιρείας με διεθνές δίκτυο μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

 

Πηγή:http://news.in.gr