Επικαιρότητα

Αντιδράσεις για το πάγωμα νέων αδειών στα φωτοβολταϊκά

Αντιδράσεις για το πάγωμα νέων αδειών στα φωτοβολταϊκά Καταστροφική για την αγορά και το μέλλον χιλιάδων θέσεων εργασίας κρίνει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) την τροπολογία του ΥΠΕΚΑ.

Καταστροφική για την αγορά και το μέλλον χιλιάδων θέσεων εργασίας κρίνει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) την τροπολογία του ΥΠΕΚΑ με την οποία παρατείνεται για έναν ακόμη χρόνο η αναστολή αδειοδότησης νέων φωτοβολταϊκών.

Η παράταση αυτή, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο αφήνει την αγορά στο κενό (αφού δεν υπάρχουν πλέον ώριμα προς υλοποίηση έργα), ενώ δεν ξεκαθαρίζει αν συνεχίζει να ισχύει η ρύθμιση με την οποία εξαιρούνται της αναστολής τα έργα από αυτοπαραγωγούς που κάνουν χρήση του συμψηφισμού παραγόμενης- καταναλισκόμενης ενέργειας (net- metering).

Ο ΣΕΦ χαρακτηρίζει τέλος την απόφαση ακατανόητη καθώς με τις ισχύουσες τιμές αποζημίωσης της παραγόμενης ενέργειας, τα νέα φωτοβολταϊκά δεν επιβαρύνουν πια τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ, καθώς αποζημιώνονται πλέον με τις χαμηλότερες ταρίφες απ' όλες τις τεχνολογίες.

 

Πηγή:http://www.protothema.gr