Επικαιρότητα

Environmental Award 2014 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Environmental Award 2014 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης Το χρυσό βραβείο για τις περιβαλλοντικές του επιδόσεις έλαβε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο τού θεσμού των "Environmental Awards 2014", στην κατηγορία "Port Management – Eco Port" (Διαχείριση Λιμένων-Οικολογικό Λιμάνι).

Η ΟΛΘ Α.Ε. συμμετείχε στον διαγωνισμό προβάλλοντας το ολοκληρωμένο πλαίσιο παρεμβάσεων στο λιμένα Θεσσαλονίκης για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Δράσεις όπως η διαχείριση αποβλήτων πλοίων, η ανακύκλωση συσκευασιών, η δενδροφύτευση, η χρήση φυσικού αερίου, η αντιμετώπιση της ρύπανσης της ατμόσφαιρας από τα χύδην φορτία, η εκπαίδευση του προσωπικού σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος είναι μερικές από τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο οργανισμός τα τελευταία χρόνια.

«Τα τελευταία χρόνια η διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε επενδύει χρήμα και ενέργεια για να ενισχύσει την οικολογική λειτουργία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Επιστέγασμα των προσπαθειών είναι οι υψηλές περιβαλλοντικές επιδόσεις και οι συνεχείς διακρίσεις. Το βραβείο επιβεβαιώνει την προσήλωση και τις καλές πρακτικές της ΟΛΘ Α.Ε και [...]ενθαρρύνει την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών και δράσεων», υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στέλιος Αγγελούδης.

 

Πηγή:http://www.skai.gr