Επικαιρότητα

Τα ποτά που προστατεύουν την υγεία μας

Τα ποτά που προστατεύουν την υγεία μας Oσο και να φαντάζει περίεργο, η κατανάλωση αλκοόλ, πάντα με σύνεση και μέτρο, βοηθά σε ορισμένες περιπτώσεις στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων κάποιων προβλημάτων υγείας, όπως της αρθρίτιδας, αλλά και της... χοληστερόλης.

Συγκεκριένα, όπως αναφέρει το Onmed.gr, όπως έχει προκύψει από διάφορες επιστημονικές μελέτες η μέτριακ κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο χολολιθίασης, αφού αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη στο αίμα, με αποτέλεσμα να μεταβάλει τη συγκέντρωση χοληστερόλης στη χοληδόχο κύστη. Ιδανικό, για αυτή την περίπτωση ποτό θεωρείται η Sangria.

Επίσης, πρόσφατη μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι δεν πίνουν αλκοόλ, διατρέχουν έως και 4 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν αρθρίτιδα, σε σχέση με όσους πίνουν αλκοόλ τουλάχιστον δέκα φορές τον μήνα, ενώ βάσει άλλης το αλκοόλ μπορεί να περιορίσει και τα συμπτώματα της νόσου.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Loyola διαπίστωσαν ότι το αλκοόλ βοηθά και στη μνήμη, αφού κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι καταναλώνουν μέτριες ποσότητες αλκοόλ, είχαν 23% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν νοητική εξασθένηση, νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας. Ιδανικό ποτό για την περίπτωση αυτή θεωρείται το κρασί.

Οπως προέκυψε από έρευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ η μέτρια κατανάλωση αλκοολούχων ποτών μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακών παθήσεων κατά 40%. Ιδανικό, για αυτή την περίπτωση ποτό θεωρείται το Pinot Noir το οποίο περιέχει, σε σχέση με τα υπόλοιπα ποτά, τα περισσότερα αντιοξειδωτικά συστατικά.

 

Πηγή:http://www.iefimerida.gr