Επικαιρότητα

Εγκαταλειμμένο τρένο μετατρέπεται σε μοντέρνο καφέ-bar στο Λονδίνο!

Εγκαταλειμμένο τρένο μετατρέπεται σε μοντέρνο καφέ-bar στο Λονδίνο! Πρόκειται για ένα τρένο κατασκευής της δεκαετίας του 1960 το οποίο δε μπορεί να ταξιδέψει πλέον, μπορεί όμως να προσφέρει στιγμές ευχάριστες σε όσους περαστικούς επιθυμούν να απολαύσουν τον καφέ τους σε ένα περιβάλλον διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Το Deptford Project Cafe έχει εγκατασταθεί στο προαύλιο του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού του Deptford, και σκοπό έχει να δώσει ζωντάνια σε έναν πρώην εγκαταλειμμένο χώρο.

Το παλιό τρένο έχει μετατραπεί σε έναν ευχάριστο χώρο χάριν στη μοντέρνου σχεδιασμού διακόσμηση αλλά και τα έντονα χρωματικά έπιπλα. Το καφέ εξυπηρετεί πολλούς επισκέπτες της περιοχής που έρχονται για διάφορες παραστάσεις τέχνης. Η εσωτερική διακόσμηση είναι εμπνευσμένη από την τοπική παράδοση και ιστορία, που κατά κύριο λόγο αφορά τα ναυπηγία αλλά και τη μεταφορά ζώων.

Το καφέ σερβίρει και εδέσματα που προέρχονται από τοπικούς παραγωγούς, ενώ έχει πετύχει να γίνει σημείο αναφοράς για όλους τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής.

Με τον έξυπνο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, ο χώρος εντός των παλαιών βαγονιών έχει εκμεταλλευτεί πλήρως ενώ τα μεγάλα παράθυρα εξυπηρετούν στο μέγιστο τον φυσικό φωτισμό. Ο περιβάλλον χώρος παρέχει άνετο και μοντέρνου σχεδιασμού χώρο αποχωρητηρίων, ενώ είναι διακοσμημένος με αναμνηστικά του Elvis.

Είναι πραγματικά σπουδαίο να αναδεικνύεται η παράδοση, να γίνεται εκμετάλλευση της ρετρό τεχνολογίας. Ένα τέτοιο τρένο θα αποτελούσε σημείο μόλυνσης ή στην καλύτερη περίπτωση θα πωλούνταν ως παλιοσίδερα..

Μια περιοχή ξεχασμένη, μπορεί τελικά να δώσει κίνηση ώθηση και ανάπτυξη έστω και σε μικρό και τοπικό επίπεδο. Γιατί να μην μπορεί να ανακυκλωθεί, να διατηρηθεί και τελικά να προσφέρει και στην Ελλάδα ένα παλιό τρένο, πλοίο ακόμα και εκείνο το περήφανο πλην όμως βανδαλισμένο JUMBO 747 της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ στο παλιό αεροδρόμιο? Ποιος δεν θα ήθελε έστω μια φορά να απολαύσει τον καφέ του, να πιει ένα ποτό και να περάσει ευχάριστα την ώρα του σε ένα τόσο ιστορικό μέσο μεταφοράς?

 

Εγκαταλειμμένο τρένο μετατρέπεται σε μοντέρνο καφέ-bar στο Λονδίνο!

Εγκαταλειμμένο τρένο μετατρέπεται σε μοντέρνο καφέ-bar στο Λονδίνο!