Επικαιρότητα

Το Nissan Leaf «ηλεκτροδοτεί» κτήριο…

Το Nissan Leaf «ηλεκτροδοτεί» κτήριο… Σε ένα πρωτότυπο project προχώρησε η ιαπωνική φίρμα, καθώς «αξιοποίησε» το ρεύμα που διαθέτουν τα αμιγώς ηλεκτρικά Nissan Leaf των εργαζομένων, για να μειώσει την κατανάλωση του κτηρίου της.

Tο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan Leaf όχι μόνο έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων, αλλά όπως φαίνεται μπορεί να μειώσει και τις… καταναλώσεις των κτηρίων σε ηλεκτρικό ρεύμα. Ειδικότερα, το Κέντρο Προηγμένης Τεχνολογίας της Nissan, στο Atsugi της Ιαπωνίας, επέλεξε ένα ιδιαίτερο τρόπο να γίνει πιο «πράσινο». Με το πρόγραμμα «Vehicle-to-Building» συγκεντρώνει το ρεύμα που έχουν αποθηκεύσει οι μπαταρίες των Leaf -τα οποία ανήκουν στους εργαζομένους- για να ηλεκτροδοτηθεί το κτήριο, σε συγκεκριμένες ώρες και περιόδους, που το ρεύμα κοστίζει πιο ακριβά. Όταν το ρεύμα είναι φθηνό, μπορούν τα οχήματα να λάβουν, αν χρειάζονται, πρόσθετη ενέργεια ή εναλλακτικά μπορούν να φορτίσουν τις μπαταρίες τους κατά την κίνηση τους, όταν επιστρέφουν οι εργαζόμενοι στο σπίτι τους.

Το όλο πρόγραμμα ανήκει σε μια ευρύτερη καμπάνια της φίρμας με σύνθημα «LEAF-to-Home», που στόχο έχει να ωθήσει τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων, όπως το Leaf, να το φορτίζουν τις νυχτερινές ώρες, όπου το ρεύμα δεν κοστίζει πολύ, ή να τοποθετήσουν στα σπίτια τους φωτοβολταϊκά.

 

Πηγή:http://www.4green.gr