Επικαιρότητα

Το πετρέλαιο σκοτώνει το Δέλτα του Νίγηρα

Το πετρέλαιο σκοτώνει το Δέλτα του Νίγηρα Άλλη μία μεγάλη διαρροή πετρελαίου έπληξε το ίδιο κατεστραμμένο Δέλτα του Νίγηρα, στη Νιγηρία, «σκοτώνοντας» τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.

Όταν σημειώθηκε η διαρροή κοντά στη μονάδα Brass της ΕΝΙ, η εταιρεία ανακοίνωσε πως δεν μπορούσε να διακριβώσει την αιτία της καταστροφής.

Πολλές πετρελαιοκηλίδες στην περιοχή προκαλούνται από σαμποτάζ στους αγωγούς ή κλοπές σωλήνων, καθώς πολλοί κάτοικοι της περιοχής ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και προσπαθούν να ζήσουν με αυτόν τον τρόπο.

Ωστόσο, σημειώνει η Daily Mail, πολλές φορές η αιτία είναι τα πολλαπλασιαζόμενα ατυχήματα σε συνδυασμό με τις παλαιωμένες υποδομές, και στις περιπτώσεις αυτές οι εταιρείες καλούνται να πληρώσουν για τις επιχειρήσεις καθαρισμού και για αποζημίωση στους ντόπιους.

Η κυβέρνηση εξετάζει την ψήφιση νόμων που θα επιβάλλουν πιο σκληρά πρόστιμα στους υπεύθυνους τέτοιων καταστροφών, κάτι που σημαίνει πως πολλές δυτικές εταιρείες μπορεί να κληθούν να καταβάλουν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Πολλά τμήματα των μοναδικών μαγκρόβιων δασών της χώρας, φυσικό περιβάλλον για σπάνια είδη ζωής, είναι πλέον νεκρά από τη ρύπανση.

Το 2011 η νιγηριανή κυβέρνηση ανακοίνωσε πως μεταξύ 1970 και 2000 καταγράφηκαν 7000 πετρελαιοκηλίδες στη χώρα, που θα χρειάζονταν τριάντα χρόνια και ένα δισεκατομμύριο ευρώ για να καθαριστούν.

 

Το πετρέλαιο σκοτώνει το Δέλτα του Νίγηρα

Το πετρέλαιο σκοτώνει το Δέλτα του Νίγηρα

Πηγή:http://www.zougla.gr