Επικαιρότητα

Έπεσε μετεωρίτης μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς

Έπεσε μετεωρίτης μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς Ένα σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα φαινόμενο είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι της δυτικής Ελλάδας, αφού χθες, λίγο πριν τις 10 το βράδυ, είδαν την πτώση ενός μετεωρίτη.

Συγκεκριμένα, κάτοικοι της Πάτρας υποστήριξαν ότι στον ουρανό της αχαϊκής πρωτεύουσας είδαν φωτεινά σώματα να ακολουθούν καθοδική πορεία και να πέφτουν στο θαλάσσιο χώρο του Πατραϊκού.

Άλλες αναφορές κάνουν λόγο για ανάλογο περιστατικό εντοπισμού φωτεινών σωμάτων στον ουρανό και σε περιοχές όπως η Τριών Ναυάρχων και το Σκαγιοπούλειο, αναφέρει το patrastimes.gr.

Αυτό που έγινε γνωστό χθες είναι ότι ένα φωτεινό στοιχείο έκανε τη «νύχτα μέρα», αναστάτωσε την ευρύτερη περιοχή της Λειβαθούς και του Ελειού και έγινε έντονα αντιληπτό από τους κατοίκους της Κεφαλονιάς.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού μελετά μαρτυρία κατοίκου, ο οποίος έκανε λόγο για πτώση ενός φωτεινού αντικειμένου (μετεωρίτη) στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο (πιο κοντά στην Κεφαλονιά).

Πάντως, οι επιστήμονες δεν ανησυχούν για το φαινόμενο.

 

Πηγή:http://www.neakriti.gr