Επικαιρότητα

ABB: Κέρδισε διαγωνισμό δικτύου φόρτισης οχημάτων

ABB: Κέρδισε διαγωνισμό δικτύου φόρτισης οχημάτων Η ΑΒΒ ανακοίνωσε ότι κέρδισε το διαγωνισμό της Εσθονικής κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός εθνικού δικτύου 200 συστημάτων ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ταχυφορτιστές θα εγκατασταθούν σε όλες τις αστικές περιοχές που έχουν περισσότερους από 5.000 κατοίκους καθώς και σε όλους τους κεντρικούς δρόμους ανά 50 περίπου χιλιόμετρα δημιουργώντας το πιο πυκνό και εκτενές εθνικό δίκτυο ταχυφορτιστών στον κόσμο. Η παραγγελία κατακυρώθηκε στην ΑΒΒ το 4ο τρίμηνο του 2011 και οι πρώτες παραδόσεις των DC συστημάτων ταχυφορτιστών Terra ξεκινούν το 2ο τρίμηνο του 2012 με στόχο την ολοκλήρωση του δικτύου μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα, με την υπογραφή 5ετούς συμβολαίου, η ΑΒΒ θα παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες για τους φορτιστές καθώς και για τα πληροφοριακά τους συστήματα. Για την παραγγελία αυτή η ΑΒΒ συνεργάστηκε με τις εταιρείες G4S και NOW! Innovations, οι οποίες παρέχουν λύσεις για την πελατειακή υποστήριξη και την πληρωμή, αντίστοιχα.

O διαρκώς αυξανόμενος αριθμός ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως, δημιουργεί μεγάλη προοπτική στην αγορά φορτιστών ταχείας φόρτισης καθώς και στα πληροφοριακά συστήματα παρακολούθησης και υποστήριξής τους. Οι ταχυφορτιστές DC της ΑΒΒ χρησιμοποιούνται εμπορικά από το Μάιο του 2010 και μειώνουν το χρόνο φόρτισης από τις 8 ώρες που απαιτούν οι φορτιστές AC, στα 15 με 30 λεπτά.

 

Πηγή:http://www.4green.gr