Επικαιρότητα

Η «χαμένη» θερμότητα από το μετρό στα σπίτια του Λονδίνου

Η «χαμένη» θερμότητα από το μετρό στα σπίτια του Λονδίνου Η απωλεσθείσα πλεονάζουσα θερμότητα που παράγεται στις σήραγγες του μετρό του Λονδίνου και σε έναν ηλεκτρικό υποσταθμό θα διοχετεύεται σύντομα σε εκατοντάδες σπίτια καλύπτοντας τις ανάγκες τους σε θέρμανση, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της βρετανικής πρωτεύουσας.

Το πρόγραμμα, που βρίσκεται στα χαρτιά από το 2010 και αναμένεται να έχει υλοποιηθεί έως το 2016, πιστεύεται πως είναι το πρώτο του είδους στην Ευρώπη και θα μπορούσε να επεκταθεί σε ολόκληρο το Λονδίνο ζεσταίνοντας έως και το 38% των σπιτιών. Στην πρώτη φάση του, το πρόγραμμα θα καλύπτει 500 νοικοκυριά, τα οποία θα προστεθούν στα 800 σπίτια που ήδη θερμαίνονται από άλλο δίκτυο επιτυγχάνοντας 10% μείωση των τιμολογίων τους.

Σύμφωνα με τις αρχές, η πλεονάζουσα ενέργεια από το μετρό, όπου οι θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω στους 28oC κατά τη διάρκεια του χειμώνα, θα μπορούσε στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί και για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο θα διοχετεύεται πίσω στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

 

Πηγή:http://www.agronews.gr