Επικαιρότητα

Πρότυπο κυλικείο από... ανακυκλωμένα υλικά

Πρότυπο κυλικείο από... ανακυκλωμένα υλικά Ένα κυλικείο, φτιαγμένο εξολοκλήρου από φαινομενικά άχρηστα υλικά, αποτελεί ένα «ζωντανό» παράδειγμα ανακύκλωσης και φιλοδοξεί να γίνει υποδειγματικός χώρος για την επαναχρησιμοποίηση των υλικών, μέσα από ενημερωτικές δραστηριότητες και εικαστικές εκθέσεις.

Φιλοξενείται εδώ και μόλις δύο εβδομάδες στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και δέχεται καθημερινά τους επισκέπτες του- φοιτητές και καθηγητές- ανάμεσα σε περίτεχνα φουτουριστικά τραπεζάκια, καρέκλες, πόμολα, εικαστικούς πίνακες, πάγκους, βιβλιοθήκες, όλα φτιαγμένα από παλιά οικοδομικά υλικά που είχαν πεταχτεί σε κάδους, από μπουκάλια, καπάκια, κουτιά αναψυκτικών, φρέζες, υνιά, παλιές ηλεκτρικές συσκευές κ.ά.

Πρόκειται για το πρώτο θεματικό κυλικείο μιας σειράς που έχει δρομολογήσει η διοίκηση του πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της πολιτικής αυτοδιαχείρισης που ξεκίνησε αρχικά με το κυλικείο της Νομικής Σχολής και προβλέπει τη λειτουργία τους από τα μέλη της κοινότητάς του, επωφελούμενο πλήρως από τα έσοδά τους.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, θα παραδοθεί το δεύτερο θεματικό αυτοδιαχεριζόμενο κυλικείο στο Αγρόκτημα της σχολής Δασολογίας (στον Φοίνικα), το οποίο θα παραπέμπει σχεδιαστικά στην ελληνική χλωρίδα και πανίδα, αξιοποιώντας υλικά από την συγκεκριμένη θεματική.

Μάλιστα, θα λειτουργεί συνδυαστικά με το μουσείο φυσικής ιστορίας που λειτουργεί στην σχολή.

 

Πηγή:http://www.zougla.gr