Επικαιρότητα

Τα Οικολογικά στρώματα και μαξιλάρια

Τα Οικολογικά στρώματα και μαξιλάρια Ο ύπνος είναι η συνώνυμη έννοια της εγκεφαλικής και σωματικής ανάπαυσης. Αποτελεί την μέγιστη πηγή ανανέωσης, ενέργειας και ευεξίας για όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνθρωποι κοιμόμαστε το ένα τρίτο της ζωής μας. Με μέσο όρο τις 8 ώρες ύπνου την ημέρα, κοιμόμαστε 56 ώρες την εβδομάδα, 240 ώρες τον μήνα και 2.920 ώρες τον χρόνο που αντιστοιχεί σε 122 ημέρες ύπνου ανά έτος!

Ο καλός και σωστός ύπνος αποτελεί σημείο «εκκίνησης» του οργανισμού. Οι παράγοντες που τον επηρεάζουν είναι πολλοί, ανάμεσά τους και η ορθή επιλογή στρώματος και μαξιλαριών. Για το λόγο αυτό η επιλογή βιολογικού στρώματος και μαξιλαριών αποτελεί την ιδανική λύση για έναν καλό ύπνο.

Οικολογικά στρώματα

Τα οικολογικά στρώματα διαφέρουν από τα συμβατικά καθώς είναι απόλυτα φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Εξαιτίας των φυσικών, οργανικών ινών από τις οποίες είναι κατασκευασμένα συμβάλλουν στον υγιεινό ύπνο και στην ατμόσφαιρα του δωματίου.

Καμία χημική επεξεργασία δεν συνοδεύει τα οικολογικά στρώματα και έτσι δεν συμβάλλουν στην πρόκληση παθήσεων (δερματικοί ερεθισμοί, άσθμα, εκζέματα). Είναι σύμμαχοι στην βελτίωση του περιβάλλοντος καθώς είναι απαλλαγμένα από επιβαρυντικά χημικά και η παραγωγή τους βασίζεται στην χρήση φυσικών υλικών.

Υλικά κατασκευής

Η 100% φυσική προέλευση των οικολογικών στρωμάτων βασίζεται κυρίως στα παρακάτω υλικά:

•Ίνες κοκκοφοίνικα

• Οργανικό βαμβακερό κάλυμμα

• Μαλλί προβάτου και κατσίκας

• Φυσικό λατέξ

• Καστορέλαιο

• Λουλούδια και φυτά όπως μολόχα, λεβάντα, κρίνος, κάκτος.

•Αλογότριχα

• Φύκια

Οικολογικά μαξιλάρια

Η επαφή με το μαξιλάρι έρχεται σε άμεση συσχέτιση με την αναπνευστική οδό. Η φυσική προέλευση της γέμισης ή της θήκης του μαξιλαριού είναι απαλλαγμένη από τοξικές και χημικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα υγείας κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αποτελούν την πλέον ακατάλληλη περιοχή για τη συγκέντρωση των ακάρεων. Συμβάλλουν στο ανθρώπινο μικροκλίμα και προέρχονται από:

•Οργανικό βαμβάκι

• Φυσικό λατέξ

• Πούπουλο

Πιστοποιήσεις

Τα στρώματα και τα μαξιλάρια που έχουν πιστοποιηθεί ως οικολογικά έχουν περάσει από ειδικό έλεγχο και είναι επίσημα αναγνωρισμένα ως τέτοια. Το σήμα «Oeko-Tex Standart 100» δηλώνει πως το προϊόν είναι φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον απαλλαγμένο από επιβλαβείς ουσίες.

Το σήμα «Eco Label» δηλώνει πως κατά την κατασκευή του προϊόντος δεν έχουν χρησιμοποιηθεί επικίνδυνες για το όζον και τον άνθρωπο ουσίες με έμφαση στη μείωση του κινδύνου πρόκλησης αλλεργιών.

Τιμές

Οι τιμές για τα βιολογικά στρώματα κινούνται από 270 έως πάνω από 1000 ευρώ. Τα βρεφικά κυμαίνονται σε 150 με 400 ευρώ. Τα βιολογικά μαξιλάρια κοστίζουν από 40 έως 80 ευρώ και τα παιδικά από 20 έως 50 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση παίζουν ρόλο τα υλικά προέλευσης και οι ιδιότητες που τα χαρακτηρίζουν.

 

Πηγή:http://www.flowmagazine.gr