Επικαιρότητα

Λιοντάρι σκότωσε λέαινα μπροστά στα μάτια επισκεπτών

Λιοντάρι σκότωσε λέαινα μπροστά στα μάτια επισκεπτών Σοκ προκάλεσε σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου του Ντάλας στο Τέξας το θέαμα: ένα αρσενικό λιοντάρι άρπαξε από το λαιμό και σκότωσε μια λέαινα μέσα στο κλουβί τους.

Το αρσενικό λιοντάρι δάγκωσε την 5χρονη λέαινα Johari στο λαιμό. Φαίνεται πως μάλλον επρόκειτο για παιχνίδι των δυο ζώων που κατέληξε τραγικά.

Η νεκροψία έδειξε ότι το θηλυκό λιοντάρι πέθανε από τραύματα στο λαιμό και αιμορραγία.Πάντως τα αίτια του τραγικού περιστατικού ερευνώνται.

"Στην αρχή όλοι νόμιζαν πως τα λιοντάρια έπαιζαν αλλά έβλεπαν πως το θηλυκό αγωνιζόταν να ξεφύγει", τόνισε στο BBC αυτόπτης μάρτυρας.

Το προσωπικό ασφαλείας απομάκρυνε τους επισκέπτες και στη συνέχεια το αρσενικό λιοντάρι ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα λιοντάρια έδειχναν ανεπηρέαστα.

"Η Johari ήταν ένα πολύ αξιόλογο λιοντάρι, όπως και τα υπόλοιπα. Ήταν τρυφερή με τις αδελφές της και συχνά τις φρόντιζε", δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ζωολογικού κήπου Lynn Kramer. "Αυτό είναι ένα πολύ σπάνιο και πολύ δυσάρεστο περιστατικό. Στα 35 χρόνια που δουλεύω ως κτηνίατρος σε ζωολογικούς κήπους δεν έχω ξαναδεί να συμβαίνει".

Σημείωσε πως τα αρσενικά λιοντάρια μερικές φορές σκοτώνουν άλλα αρσενικά σε συνθήκες ελευθερίας, και μερικές φορές και μικρά, αλλά η επίθεση σε θηλυκό είναι εξαιρετικά σπάνια.

Πάντως αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να γίνει ευθανασία στο αρσενικό λιοντάρι.

 

Πηγή:http://www.news.gr