Επικαιρότητα

Πράσινες εφαρμογές για iPhone!

Πράσινες εφαρμογές για iPhone! Αναμφισβήτητα το iPhone αποτελεί το πλέον εμπορικό κινητό τηλέφωνο προσφέροντας πλήθος εφαρμογών που εξυπηρετούν την καθημερινότητα μας. Οι εφαρμογές αυτές αφορούν κάθε πιθανή δραστηριότητα ενώ κάποιες συχνά αποδυκνείονται ιδιαίτερα χρήσιμες. Το saveplanet.gr παρουσιάζει μερικές από τις πολυάριθμες «πράσινες» εφαρμογές για τo iphone, ενώ δεσμεύεται σύντομα να παρουσιάσει αντίστοιχες εφαρμογές και για τα υπόλοιπα smartphones με λογισμικό android.

To Good Guide, σας βοηθά στην ανεύρεση πράσινων προιόντων στα καταστήματα. Στη βάση δεδομένων του είναι καταγεγραμμένα περισσότερα από 70.000 προιόντα με τα περιβαλλοντικά τους πιστοποιητικά όπως και άλλες σχετικές εγκρίσεις και πιστοποιήσεις που αυτά έχουν. Τα προιόντα αυτά αφορούν τρόφιμα, χαρτικά είδη προσωπικής φροντίδας καθώς και παιχνίδια.

Με το Carbon Track μπορείτε να υπολογίσετε το ανθρακικό σας αποτύπωμα από τις επαγγελματικές σας δραστηριότητες σε καθημερινή βάση. Η εφαρμογή δίνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκύπτουν καθώς και προτάσεις για περισσότερο αποδοτική διαχείρηση της ενέργειας.

Το Light it Right είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι για παιδιά. Μέσα από τα διάφορα επίπεδα του, το παιχνίδι αυτό διδάσκει τα παιδιά πως να χρησιμοποιούν τα φώτα με συνετό τρόπο επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας.

Το One Stop Green Mobile είναι μία εφαρμογή η οποία πέρα από τις πράσινες συμβουλές για την καθημερινότητα μας, υπολογίζει τον άνεμο, τον ήλιο, το νερό καθώς και τον φωτισμό. Μπορείτε επίσης να κάνετε και υπολογισμό της καταναλισκώμενης ενέργειας στο σπίτι σας.

Η εφαρμογή Pollution δίνει σε πραγματικό χρόνο τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε 1.380 πόλεις ανά τον κόσμο. Αποτελεί μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή που διαθέτει μια πολύ μεγάλη βάση δεδομένων.

Το The Four Seasons αποτελεί μία ακόμα εφαρμογή που σκοπό έχει την περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο δωρεάν διαδραστικό βιβλίο, μια μαγευτική ιστορία η οποία και έχει αποσπάσει άριστες κριτικές.