Επικαιρότητα

ΕΕΑΑ: Συνέλεξε 5 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών στο 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών

ΕΕΑΑ: Συνέλεξε 5 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών στο 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), συνέβαλε, ώστε η φετινή διοργάνωση του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου να αποκτήσει ένα ισχυρό περιβαλλοντικό προφίλ.

Ειδικότερα, η ΕΕΑΑ στήριξε για 5η συνεχή χρονιά το θεσμό του Κλασικού Μαραθωνίου, αναλαμβάνοντας την αποκομιδή και αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών που χρησιμοποιήθηκαν από τους διαγωνιζόμενους δρομείς, αλλά και τους θεατές του Μαραθωνίου.

Η συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας έγινε στο πλαίσιο του επίσημου εθελοντικού Προγράμματος Ανακύκλωσης του Μαραθωνίου -το οποίο υποστήριξε η ΕΕΑΑ- από τους εθελοντές της μη κυβερνητικής οργάνωσης “Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο“, αλλά κι άλλους εθελοντές της μοναδικής αυτής διοργάνωσης.

Παράλληλα, η ΕΕΑΑ συμμετείχε με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο απέναντι από το Παναθηναϊκό στάδιο στο “χωριό των χορηγών”. Εκεί, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει το κοινό για την ορθή χρήση του μπλε κάδου και τη σημασία της ανακύκλωσης μέσω της διενέργειας ενός διαδραστικού παιχνιδιού, το οποίο αναδείκνυε τα μοναδικά οφέλη της ανακύκλωσης, ενώ υπήρχαν και ειδικοί μπλε κάδοι για τη συλλογή των ανακυκλώσιμων συσκευασιών.

Το αποτέλεσμα αυτής της οργανωμένης δράσης ήταν η συλλογή περίπου 5 τόνων υλικών συσκευασίας.

 

Πηγή:http://www.greenbusiness.gr