Επικαιρότητα

Η απρόσμενη συνάντηση με μια πολική αρκούδα!

Η απρόσμενη συνάντηση με μια πολική αρκούδα! Στο νησί Barter, στον Αρκτικό Κύκλο, οι πολικές αρκούδες είναι ιδιαίτερα φιλικές με τους φωτογράφους που εργάζονται στην περιοχή απαθανατίζοντας τοπία και ζώα. Αυτή τη φιλικότητα λοιπόν επέδειξε και η πολική αρκούδα που βλέπετε στις φωτογραφίες, την οποία συνάντησε στο δρόμο του ο φωτογράφος Steve Kazlowski, ο οποίος φωτογραφίζει πολικές αρκούδες στην περιοχή της Αλάσκας τα τελευταία 15 χρόνια.

«Η εικόνα της αρκούδας που πλησιάζει ένα όχημα και τον οδηγό είναι συνηθισμένη εδώ, αν και η συγκεκριμένη που ήρθε προς εμένα ήταν ιδιαίτερα αυθάδης. Θέλησε να επεξεργαστεί το όχημα, μπήκε μέσα και στη συνέχεια αποχώρησε σαν… κυρία!», λέει ο φωτογράφος που απαθανάτισε καρέ καρέ τη συνάντησή του με την αρκούδα.

Το άγριο ζώο δαπάνησε περίπου μισή ώρα για τον έλεγχο του οχήματος και την… επεξεργασία του Steve, ήρθε, είδε και απήλθε! Οι πολικές αρκούδες είναι ένα απειλούμενο είδος σήμερα και ένας από τους κύριους κινδύνους γι’ αυτές στην Αλάσκα είναι το λιώσιμο των πάγων ως ενδιαίτημα.

 

Η απρόσμενη συνάντηση με μια πολική αρκούδα!

Η απρόσμενη συνάντηση με μια πολική αρκούδα!

Πηγή:http://www.perierga.gr