Επικαιρότητα

Το 2015 το υβριδικό πεπιεσμένου αέρα Peugeot 208

Το 2015 το υβριδικό πεπιεσμένου αέρα Peugeot 208 Η Peugeot ανακοίνωσε ότι το 2015 θα λανσάρει μοντέλα με υβριδική τεχνολογία πεπιεσμένου αέρα (αντί για ηλεκτροκινητήρα), η οποία μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενός μικρού οχήματος στα 2,9 λτ./100 χλμ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Peugeot εργάζεται πάνω σε μια πρωτοποριακή υβριδική τεχνολογία, η οποία συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα και μια δεξαμενή πεπεισμένου αέρα, αντί για χρήση ηλεκτροκινητήρα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία, ανακτά ενέργεια μέσω μιας υδραυλικής αντλίας κατά την πέδηση, όπως και ο ηλεκτροκινητήρας. Μια τέτοια τεχνολογία άλλωστε χρησιμοποιεί και το 208 Hybrid FE Concept.

Επιπροσθέτως, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η γαλλική φίρμα θα λανσάρει το 2015 μοντέλα, που θα διαθέτουν αυτήν την τεχνολογία, όπως το 208, το οποίο θα περιορίσει έτσι τη μέση κατανάλωσή του στα 2,9 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων θα βρίσκονται στα 69 γρ./χλμ. Μάλιστα, επιδίωξη της εταιρείας είναι, όταν το υβριδικό 208 βγει στην παραγωγή, να καταναλώνει ακόμα λιγότερο, κοντά στα 2 λτ./100 χλμ.

Τέλος, το μοντέλο θα διαθέτει δύο επιλογές κίνησης, μόνο με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης (βενζίνη) ή με τον συνδυασμό πεπιεσμένου αέρα και βενζίνης.

 

Πηγή:http://www.autotriti.gr