Επικαιρότητα

Αυτόνομα ηλεκτρικά αυτοκίνητα βγαίνουν στους δρόμους στην Αγγλία

Αυτόνομα ηλεκτρικά αυτοκίνητα βγαίνουν στους δρόμους στην Αγγλία Ένα στόλο 100 αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία θα κινούνται πάνω σε ράγες και θα μπορούν να μεταφέρουν αποσκευές και παιδικά καροτσάκια εγκατέστησαν οι αρχές στην πόλη Μίλτον Κέινς της Μεγάλης Βρετανίας, σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη wired.com. Τα οχήματα θα είναι διθέσια.

Τα οχήματα θα συνδέουν με συγκεκριμένες γραμμές το κεντρικό σιδηδρομικό σταθμό της πόλης με το εμπορικό κέντρο καθώς και τα πάρκα της περιοχής. Η μέγιστη ταχύτητα που θα μπορούν να αναπτύξουν τα οχήματα θα φτάνει τα 12 μίλια την ώρα (σχεδόν 20 χιλιόμετρα/ώρα). Οι υποδομές για την εγκατάσταση των πρώτων 100 οχημάτων θα κοστίσουν 65 εκατ. λίρες (76,88 εκατ. ευρώ).

Μέχρι το 2017, οπότε το πρόγραμμα υπολογίζεται ότι θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, οι επιβάτες θα πληρώνουν αντίτιμο 2 λιρών (2,36 ευρώ) για κάθε διαδρομή, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν την κούρσα τους μέσω ειδικής εφαρμογής για έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

Ουσιαστικά, πρόκειται για αντίστοιχα αυτόνομα οχήματα με εκείνα που χρησιμοποιούνται ήδη από το 2011 στο αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο.

Τα οχήματα θα αξιοποιούν GPS, ευαίσθητες κάμερες καθώς και αισθητήρες προκειμένου να κινούνται εντός της πόλης, αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Ντέιλι Μέιλ.

 

Πηγή:http://www.news.gr