Επικαιρότητα

ΤΩΡΑ: Η χαρά του πεζού στη λεωφόρο Νίκης

ΤΩΡΑ: Η χαρά του πεζού στη λεωφόρο Νίκης Παραδόθηκε πριν από λίγη ώρα στους πεζούς η λεωφόρος Νίκης. Δεκάδες πολίτες πέρασαν από το πεζοδρόμιο στο οδόστρωμα απολαμβάνοντας τη χαρά του αμέριμνου περιπάτου στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Γονείς με τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι, ποδηλατές, ζευγαράκια περπατούν αυτή την ώρα στη λεωφόρο Νίκης αξιοποιώντας την απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης να πεζοδρομήσει έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης για 8 ώρες.

Η παραλιακή λεωφόρος θα παραμείνει κλειστή για τα ΙΧ στο τμήμα της από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι και το ύψος του Λευκού Πύργου μέχρι τις 20:00 το βράδυ, ώρες κατά τις οποίες με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης θα είναι ανοιχτή η αγορά, στο πλαίσιο της πρώτης ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου από την 1η μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου.

Η απόδοση της παραλιακής λεωφόρου αποκλειστικά στους πεζούς τουλάχιστον για μία Κυριακή τον μήνα αποτέλεσε μια από τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης με την ευκαιρία του εορτασμού στις 22 Σεπτεμβρίου της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο.

 

Πηγή:http://www.thestival.gr