Επικαιρότητα

«Πράσινη» η παραλία της Λάρνακας

«Πράσινη» η παραλία της Λάρνακας Η παραλία «Γιαννάδες» είναι η ακτή που θα αποκτήσει τον τίτλο της «Πράσινης Παραλίας». Πρόκειται για την τρίτη παραλία στην Κύπρο που παίρνει τον τίτλο, μετά την παραλία του Nissi Beach στην Αγία Νάπα και του Fig Tree Bay στον Πρωταρά.

Πρόκειται για την παραλία «Γιαννάδες» στην Ορόκλινη, η οποία όταν θα λάβει και επίσημα τον τίτλο και θα καταστεί η τρίτη «Πράσινη Παραλία» σε ολόκληρη την Κύπρο, μετά την παραλία του Nissi Beach στην Αγία Νάπα και του Fig Tree Bay στον Πρωταρά».

Η "Πράσινη Παραλία" διαθέτει κριτήρια που διαχωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες, οι οποίες αφορούν την ποιότητα του θαλάσσιου νερού και της άμμου, τις οικολογικές διευκολύνσεις και τα οικολογικά μέσα μεταφοράς, τη μηδαμινή ηχορύπανση, την προσφορά τοπικών εδεσμάτων και ποτών, την επίπλωση της παραλίας, τη φύτευση της, την περιβαλλοντική ενημέρωση, καθώς και τις οικολογικές σημάνσεις.

Σύμφωνα με το δελτίο, "οι ενέργειες για απόκτηση του τίτλου της "Πράσινης Παραλίας" στην παραλία «Γιαννάδες», έγιναν «με πρωτοβουλία του ΚΟΤ, του Cyprus Systainable Tourism Initiative και του Travel Foundation σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορόκλινης, την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και τους ξενοδόχους της περιοχής».

Αναφέρεται ακόμα ότι η συγκεκριμένη παραλία «ήδη κατέχει την πιστοποίηση της Γαλάζιας Σημαίας. Για την απόκτηση του τίτλου της "Πράσινης Παραλίας" έχει ήδη ξεκινήσει η εφαρμογή στην παραλία των διαφόρων κριτηρίων - απαιτήσεων, μεταξύ των οποίων είναι τα παραδοσιακά τασάκια, οι κάδοι ανακύκλωσης και η δημιουργία χώρων στάθμευσης ποδηλάτων».

Η απονομή του τίτλου της "Πράσινης Παραλίας" αναμένεται να γίνει τον επόμενο μήνα, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η φύτευση διαφόρων φυτών κατά μήκος της παραλίας.

 

Πηγή:http://www.energypress.gr