Επικαιρότητα

Nέο είδος δελφινιού ανακαλύφθηκε στα ανοικτά της Αυστραλίας

Nέο είδος δελφινιού ανακαλύφθηκε στα ανοικτά της Αυστραλίας Ένα νέο είδος δελφινιού- που ανήκει στην κατηγορία των δελφινιών που έχουν μια χαρακτηριστική "καμπούρα" κάτω από το ραχιαία τους πτερύγιο- ανακαλύφθηκε στα ανοικτά των βόρειων ακτών της Αυστραλίας.

Η οικογένεια αυτή των δελφινιών του Ατλαντικού (Humpback Dolphins) είναι ήδη γνωστή στους επιστήμονες, ωστόσο το νέο αυτό είδος δεν είχε καταγραφεί έως τώρα, ανέφερε η διεθνής ομάδα επιστημόνων της Εταιρείας Διατήρησης της Άγριας Ζωής.

Οι ερευνητές ανέλυσαν την εξελικτική ιστορία της οικογένειας των δελφινιών "καμπούρης", χρησιμοποιώντας τόσο τα φυσικά χαρακτηριστικά όσο και τα γενετικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τη μελέτη των επιστημόνων, υπάρχουν τουλάχιστον 4 είδη στην οικογένεια των Humpback δελφινιών: το δελφίνι του Ατλαντικού (Sousa teuzii) το οποίο συναντάται στον Ατλαντικό έξω από τη δυτική Αφρική, το δελφίνου του Ινδο-Ειρηνικού (Sousa plumbea) στον κεντρικό και δυτικό Ινδικό Ωκεανό, ένα δεύτερο είδος Ινδο-Ειρηνικού (Sousa chinensis) στα ανατολικά του Ινδικού και δυτικά του Ειρηνικού Ωκεανού και το νέο είδος που ανακαλύφθηκε στις βόρειες ακτές της Αυστραλίας και το οποίο δεν έχει αποκτήσει ακόμα επιστημονική ονομασία.

Η ερευνητική ομάδα εξέτασε 180 κρανία και συγκεντρώθηκαν 235 δείγματα ιστών από δελφίνια Humpback προκειμένου να γίνει ανάλυση DNA ώστε να διαπιστωθούν παραλλαγές στα χαρακτηριστικά του νέου είδους με τα ήδη γνωστά.

 

Πηγή:http://www.news.gr