Επικαιρότητα

Σε λειτουργία ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης ηλεκτρονικών Ι.Χ. παγκοσμίως

Σε λειτουργία ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης ηλεκτρονικών Ι.Χ. παγκοσμίως Πρώτη χώρα σε ηλεκτρονικά αυτοκίνητα και μπαταρίες ιόντων λιθίου επιδιώκει να γίνει η Κίνα, που μόλις εγκαινίασε και έθεσε σε λειτουργία τον μεγαλύτερο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως, στο Πεκίνο.

Ο σταθμός φόρτισης Gaoantun βρίσκεται στην επαρχία Τσαογιάνγκ, ανατολικά του Πεκίνου, διαθέτει 10 τύπους μηχανημάτων ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς και μηχανήματα αλλαγής μπαταριών, που καλύπτουν όλα τα ηλεκτρικά οχήματα που κυκλοφορούν στην Κίνα.

Ο σταθμός, που έχει πιστοποιηθεί από την Ένωση Οχημάτων Νέας Ενέργειας του Πεκίνου, παρέχει τη δυνατότητα φόρτισης οκτώ αυτοκινήτων ταυτοχρόνως, ενώ, με τα μηχανήματα που διαθέτει, χρειάζονται μόνο 4 με 6 λεπτά για την αλλαγή μιας μπαταρίας.

Το Πεκίνο φιλοδοξεί μέχρι το 2015 να κατασκευάσει ένα μεγάλο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αλλαγής μπαταριών, το οποίο θα αποτελείται από 250 σταθμούς φόρτισης και αλλαγής μπαταριών, καθώς και 210 σταθμούς μικρούς σταθμούς διανομής.

Μέχρι στιγμής το Πεκίνο έχει ολοκληρώσει την κατασκευή 12 σταθμών φόρτισης και αλλαγής μπαταριών, ενώ διαθέτει 274 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι η Κίνα είναι η πρώτη χώρα σε ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, ενώ έχει τα ηνία και στην παραγωγή ηλιακής θερμικής ενέργειας.

 

Πηγή:http://www.imerisia.gr